İsmail Demir: 2021 önemli bir yıl olacak

MDN İstanbul

Fotoğraf: AA
Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Savunma Sanayii Başkanlığı’nda (SSB) yapılan “2020 Değerlendirme ve 2021 Hedefler Toplantısı düzenledi.

Geçtiğimiz yıl belirlenen hedeflere büyük ölçüde ulaştıklarını ifade eden Demir, karada, havada, denizde, siber alanda güvenlik güçlerinin ihtiyaçlarını yerli ve milli olarak karşılamak için yeni teslimatlar gerçekleştirdiklerini ve yeni projelere başladıklarını söyledi.

Toplantıda deniz projelerinde 2021’in önemli bir yıl olacağının altını çizerek Demir, “Çok maksatlı amfibi hücum gemisi TCG ANADOLU, test ve eğitim gemisi UFUK ve lojistik destek gemisini teslim edeceğiz, MİLGEM Projesi’nin 5’inci gemisi İ sınıfı fırkateyn İSTANBUL’u denize indireceğiz. Yeni Tip Denizaltı Projesi kapsamında 1’inci denizaltıyı suya indirecek ve 2’inci denizaltıyı havuza çekeceğiz. İnsansız su üstü ve su altı araçlarına yönelik yeni projeler başlatacağız,” dedi.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın