İrlanda, Yeni Zelanda’dan iki savaş gemisi aldı

MDN İstanbul

Yeni Zelanda Savunma Kuvvetleri (NZDF), hizmet dışı bırakılan iki adet 340 tonluk kara devriye gemisinin (IPV) İrlanda’ya satıldığını duyurdu.

İrlanda, eski adlarıyla IPV’leri için 24,5 milyon dolar ödedi. Yeni Zelanda, 2008 yılında sipariş edildiğinde gemiler için birim başına 23,6 milyon dolar ödemişti. 2009’da Whangārei’de inşa edilen gemiler Yeni Zelanda Kraliyet donanmasında görevlendirilmişti.

İrlanda’ya satılan gemilerin bakım ve iyileştirme çalışmalarını NZDF ile ortaklığı bulunan Babcock şirketi üstlenecek. Şirket bu çalışma kapsamında, operasyonel denize elverişlilik standartlarına göre yapılacak 30’a yakın yerel şirketle ortaklık kurulacağını açıkladı. Projenin toplamda yaklaşık 10 milyon dolara yakın tutacağı bildirildi.

Çalışma, gemilerin İrlanda Cumhuriyeti’nin mevcut donanması için kullanılan ekipmanlarına uyumlu hâle getirilmesi için modifikasyonunu içerecek.

Gemiler hizmet dışı kalmadan önce Yeni Zelanda’nın 15 bin km’lik sahil şeridi çevresindeki arama ve kurtarma, balıkçılık izleme, sınır güvenliği ve deniz gözetim operasyonları için görevlendirilmişti.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın