İngiltere’deki gemilere füze yerine koşu bandı yerleştirildi

MDN İstanbul

İngiltere Donanması’ndaki Tip 45 sınıfı muhrip gemilere, kaynak eksikliği nedeniyle füze yerleştirilemediği ortaya çıktı. Bu savaş gemilerinin baş kısmı normalde seyir füzeleri fırlatmaya yönelik olarak tasarlanmıştı.

Telegraph‘ta yer alan habere göre, İngiliz Donanması’na ayrılan kaynağın yetersiz olması nedeniyle bu gemilere füze fırlatma sisteminin yerleştirilemediği, buna ayrılan alanların spor salonu yapıldı.

Gazete, geminin içinde kara füzelerinin bulunması gereken yere konan koşu bantlarının fotoğrafını da paylaştı. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan bir savunma kaynağı, “Savaş gemilerinde bulunan herhangi bir boşluk çok kıymetlidir. Bu nedenle uygun boşluğa genelde spor aletleri yerleştirilir. Çünkü operasyonel kullanım için o alan lazım olduğunda bu aletler kolayca kaldırılabilir” ifadelerini kullandı.

Telegraph geçen hafta yayımladığı haberde, İngiltere Donanması’na bağlı HMS Diamond savaş gemisinin ateş gücü eksikliği nedeniyle Husiler’e ait kara noktalarını vuramadığını ortaya çıkarmıştı. ABD, İngiltere Donanması’na kaynak ayrılmasını istiyor Haberde İngiltere Donanması’nın son dönemde ABD Donanması’nın gerisinde kaldığına dikkat çekilmiş ve Yemen’deki birçok hedefin Amerikan gemileriyle vurulduğu belirtilmişti. ABD Donanma Bakanı Carlos Del Toro da geçen hafta konuyla ilgili bir açıklama yaparak, ABD ve İngiltere’ye yönelik yakın vadeli tehditlerin arttığını söylemiş ve İngiltere Donanması’na ayrılacak kaynağın artırılmasının önemli olduğunu vurgulamıştı. İngiltere Donanması’ndaki muhrip gemiler, diğer savaş gemilerine ve karadaki hedeflere sadece geminin ön kısmına yerleştirilen toplarla ateş edebiliyor. ABD Donanması’ndaki benzer gemilerdeyse kara hedefleri için güdümlü Tomahawk füzeleri yer alıyor.

(Telegraph)

Bunu Paylaşın