IMO’nun yeni Genel Sekreteri seçildi

MDN İstanbul

Uluslararası Denizcilik Örgütü’nün (IMO) yeni genel sekreteri örgütün Londra’daki merkezinde yapılan seçimle Arsenio Antonio Dominguez Velasco oldu

ICAO nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilcisi Büyükelçi Suat Hayri Aka’nın da adaylar arasında yer aldığı seçimde Arsenio Antonio Dominguez Velasco, 10 oy alarak IMO’nun yeni genel sekreteri oldu.

IMO’nun yedi üye ülkesi, Kore Cumhuriyeti’nden mevcut görevdeki Kitack Lim’in görev süresinin 31 Aralık 2023’te sona ermesi nedeniyle Genel Sekreterlik görevi için oy kullandı.

Seçimlerde yarışan Genel Sekreterlik Adayları şu şekildeydi

Suat Hayri Aka (Türkiye) 
Arsenio Antonio Dominguez Velasco (Panama) 
Cleopatra Doumbia-Henry (Dominik Cumhuriyeti) 
Nancy Karigithu (Kenya)
Minna Kivimäki (Finlandiya)
Zhang Xiaojie (Çin)

IMO’nun yeni Genel Sekreteri,Denizcilikten Kaynaklanan Sera Gazı Emisyonlarının Azaltılmasına İlişkin 2023 Stratejisi kapsamında kararlaştırılan yeni hedeflerin hemen ardından, sektörü ileriye yönlendirmede büyük bir sorumluluğa sahip olacak.

“Arsenio Dominguez ile çalışmayı sabırsızlıkla bekliyoruz”

Seçim sonucu hakkında açıklamalarda bulunan Deniz Ticaret Odası Genel Sekreteri Guy Platten “Son sekiz yılda Kitack Lim ile çalışmak büyük bir zevk ve ayrıcalıktı” dedi. Kitack’in Uluslararası Denizcilik Örgütü’nü (IMO) zorlu zamanlarda sakince yönlendirmesiyle başarılı bir şekilde yönetildiğini ve Uluslararası Deniz Ticaret Odası’ndaki herkesin Kitack’e gelecekteki çabalarında başarılar dilediğini sözlerine ekleyen Platten, Arsenio Dominguez ile çalışmayı sabırsızlıkla bekliyoruz ve Dominguez’in adil bir yönetim anlayışı benimseyeceğini biliyoruz. IMO Genel Sekreteri’nin pozisyonu kolay değil ve endüstri 2030, 2040 ve 2050 hedeflerine ulaşmaya çalışırken şüphesiz önünde zorluklar var, ancak daha iyisi için Dominguez ile bu zorlukların üstesinden gelmek bir zevk olacak. Sektörümüz ve çalışanları için daha güvenli bir gelecek” dedi.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın