İBB, su altı kirliliklerine dikkat çekecek

MDN İstanbul

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 5 haziran Dünya Çevre Günü’nde yapacağı etkinlik ile su altı kirliğine dikkat çekecek. Üsküdar Vapur İskelesi yanında saat 11:00-15:00 arası gerçekleştirilecek etkinlikte İBB’ye bağlı profesyonel dalgıçlar, su altı temizliği yapacak.

İBB, çıkarılacak atıkları ve daha önce çıkarılmış olanları sergileyerek deniz temizliği konusunda farkındalık yaratmayı amaçlıyor. Ayrıca Dünya Çevre Günü’ne özel Belediye’nin sosyal medya hesaplarından “Şimdi Doğa Zamanı” adlı film paylaşılacak.

İBB Deniz Hizmetleri Müdürlüğü ve İSTAÇ tarafından düzenlenen etkinlik basın ve halka açık olacak.

Dünyadan ve Türkiye’den kirlilik fotoğrafları sergilenecek
Dünya Çevre Günü’nde deniz temizliğinin önemin vurgulanması ve farkındalık oluşturulması amacıyla düzenlenen etkinlikte İBB’nin profesyonel dalış ekiplerinin su altından çıkardıkları atıklar, cam fanus içinde sergilenecek. Türkiye’den ve dünyadan deniz kirliğine vurgu yapan fotoğraflar, izleyicilerin ilgisine sunulacak. Etkinlik alanı, bilgilendirici not ve sloganlarla donatılacak. Sergi alanına atık ayrıştırma üniteleri konulacak. Belediye bu sayede gelen ziyaretçilere çöpleri ayrıştırarak atmanın önemi göstermeyi planlıyor.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın