Hidrojen projeleri devam ediyor

MDN İstanbul

Wilhelmsen ve Hyundai Glovis, deniz yakıtı olarak hidrojenin potansiyel gelişimine odaklanacakları bir mutabakat anlaşması imzaladı.

Firmalar, alternatif yakıt olarak sıvılaştırılmış hidrojene yönelik araştırmalar yürütürken küresel gaz taşımacılığı pazarına yönelik fırsatlar hakkında da araştırmalar yapacak.

Hidrojeni geleceğin katalizör yakıtı olarak öne çıkarmaya odaklanacaklarını belirten Wilhelmsen’in CEO’su Thomas Wilhelmsen, ‘‘Bu anlaşma sadece bir başlangıç’’ diye konuşurken, Hyundai Glovis CEO’su Jung-Hoon Kim ise, ‘‘Bugün imzaladığımız mutabakat iki şirketin hızla artan küresel gaz taleplerine ve sıkı çevre düzenlemelerine yanıt vermesini için rekabetçi seçenekler sağlayacak,’’ dedi.

Anlaşma gereği Wilhelmsen, Hyundai Glovis’in gemilerinde farklı dijital girişimler, balast suyu teknolojileri ve scrubberlar gibi yeni teknolojileri deneyebilecek.

Hyundai Glovis ise, Wilhemsen’in LNG ve LPG gemileri yönetimi konusundaki tecrübesinden yararlanabilecek ve liman operasyonlarında verimlilik elde edebilmek için Wilhelmsen’in acente bölümü ile iş birliği yapabilecek.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın