HHI çevre için hisselerini satıyor

MDN İstanbul

Güney Kore merkezli Hyundai Heavy Industries (HHI), çevre dostu gemilerin geliştirilmesi için daha fazla fon sağlamak amacıyla sermaye artırımına gitmeye karar verdi.

Şirket 932,8 milyon dolar olarak belirlediği sermaye artırıma için hisselerini halka arza açtı.

HHI başvuruyu Güney Kore Finansal Hizmetler Komisyonu (FSC) ‘na sundu. Tersane, her biri 52 bin KRW ile 60 bin KRW arasında değişen bir fiyatla 18 milyon yeni hisse sunmayı planlıyor. Hisselerin satışına Eylül 2021’de başlanacak.

İlginizi çekebilir:    Geleceğin Yakıtı: Amonyak

HHI, yeni sermayeyi çevre dostu ve otonom gemileri ve açıkdeniz hidrojen üretim tesislerinin geliştirilmesi için kullanacak. Toplam miktarın yaklaşık 47 milyar KRW’si ise borç geri ödemesi için de kullanılacak.

Şirket bu yılın başında Korean Register (KR) ile amonyak ve hidrojen gibi karbonsuz yakıtlı gemilerin geliştirilemsi konusunda işbirliği yapmak adına bir mutabakat zaptı imzalamıştı. İki şirket anlaşma kapsamında, denizcilik endüstrisinin karbondan arındırılması ve gelecek IMO düzenlemeleri konusunda ilerleme sağlamak için teknik bilgi ve insan kaynakları alışverişinde bulunma taahhüdünde bulunmuştu.

HHI, 2021’in ilk 6 ayında toplam değeri 7,25 milyar doları bulan 50 yeni inşa siparişi aldı.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın