Hediye vapuru satıyorlar

MDN İstanbul

İstanbul Boğazı’nda uzun yıllar şehir hatları vapuru olarak hizmet verdikten sonra Trabzon’a gezinti teknesi olması amacıyla gönderilen ancak gezinti maliyetinin yüksek olması nedeniyle Büyükşehir Belediyesi tarafından Beşikdüzü Belediyesi’ne verilen vapur, İlçe Belediye Meclisinin aldığı kararla satışa çıkarılıyor.

Sözcü’nün haberine göre Trabzon Belediyesi tarafından yaklaşık 10 yıl önce İstanbul’dan getirilen o günkü adıyla Kızıltoprak olan daha sonra Mavi Karadeniz ismini alan şehir hatları vapuru Beşikdüzü ilçesine 6 yıl önce verilmişti.

Dönemin AK Partili Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu tarafından gemi sosyal etkinlik kapsamında yaklaşık 4 yıl Beşikdüzü Limanı’nda çay ocağı olarak hizmet verirken, gemiye gelenler adeta İstanbul Boğazı’ndaki ortamı yaşayarak stres atıyordu ancak belediye başkanlığının CHP’li Belediye’ye geçmesinin ardından gemi bulunduğu yerde adeta çürümeye terk edilirken, geçtiğimiz aylarda CHP’li Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramiz Uzun, geminin meclis kararıyla satışa çıktığı yönünde görüş bildirmişti.

vapur

Konuyla ilgili bilgi veren Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Beşikdüzü Belediye Meclis üyesi Doğukan Zıp, Belediye Başkanı’nın 2 ay önce geminin kiralanmak için Meclis’ten yetki istediğini hatırlattı.

Zıp “Biz Meclis’teki arkadaşlarla bu geminin burada hibe olduğunu, hibe bir malın etik kuralları gereğince satışının ahlâki olmayacağını kendisine ifade ettik. Ancak kendi siyasi organizasyonundaki Meclis Üyeleri ile satış kararını onaylattı. Bu geminin burada ilçemizin sembolü olan bir milli değer olan geminin hurda piyasası değeri üzerinden satışı yapılacağını kararlaştırıldı Meclis’te. Hâl böyle iken biz Beşikdüzü’ndeki siyasi faaliyet sürdüren insanlar olarak bu geminin burada kalıp ticari faaliyetine burada devam edip ilçede istihdam sağlamasını istiyoruz. O noktada ilçede kamuoyu oluşturmak adına Allah izin verirse hep beraber verdiğimiz mücadele neticesinde bu geminin burada kalmasını sağlayacağız,” dedi.

Gemi için konuşulan rakamın 400-500 bin TL civarında olduğunu kaydeden Zıp, “Şu an Belediye Meclisi’nde bu gemi için konuşulan rakam 400-500 bin TL civarında. Günümüz ekonomik imkânları göz önünde bulundurursak bu rakam bir araç dahi almıyorken Beşikdüzü Belediyesi 50 ton ağırlığında olan gemiyi 400-500 bin TL civarında bir rakamla bir firmaya satma noktasında kararlı,” diye konuştu.

Sözcü

Bunu Paylaşın