HD Hyundai nükleer enerji için çalışmaya başladı

MDN MEDIA

HD Hyundai, TerraPower ve Core Power ile taşımacılıkta kullanılacak küçük modüler nükleer reaktör üretmek üzerine çalışacak

HD Hyundai’nin bir firması olan HD Korea Shipbuilding & Offshore Engineering, TerraPower ve Core Energy ile üretecekleri yeni nesil küçük modüler nükleer reaktör hakkında ilk teknoloji müzakeresini gerçekleştirdi.

HD Korea Shipbuilding & Offshore Engineering, TerraPower ve Core Power’ın güçlerini birleştireceği çalışma, TerraPower’ın Molten Chloride Fast Reactor (MCFR) tasarımını merkeze alacak.

HD Korea Shipbuilding & Offshore Engineering yapılacak olan ortak araştırmanın, offshore ve denizcilik nükleer güç pazarının gelişimini hızlandırmasını beklediklerini söyledi.

Core Power CEO’su Mikal Boe, Seatrade Maritime’a yaptığı açıklamada, Hyundai’nin gemi inşa alanı ile mühendislikteki uzmanlığının ve Core Power’ın denizcilik ve enerji sektörlerinden 60’tan fazla hissedarının bir araya gelmesinin, taşımacılık sektörünün nükleer çözümleri kullanarak net-sıfıra ulaşmaya doğru evrildiğinin bir göstergesi olduğunu söylerken, iki güçlü denizci ortakla Molten Chloride Fast Reactor (MCFR) geliştirme ekibi olarak bu rektörün gelişimini hızlandırmayı amaçladıklarını belirtti.

Seatrade Maritime News

Bunu Paylaşın