Hamburg Limanı’nda bir ilk

MDN İstanbul

Hamburg Liman İdaresi (HPA), Hamburg Limanı’ndaki Hamburger Hafen und Logistik AG (HHLA) şirketine ait konteyner terminalleri Burchardkai ve Tollerort’ta konteyner gemilerinin şarj edilmesi için kullanılması planlanan ilk elektrik santralinin projesini başlattı.

HPA, ilk testlerine 2023’te başlanacak ve kamu şebekesinden gemilere elektrik aktarımı sağlayacak sistemlerin inşası için Alman teknoloji şirketi Siemens AG ile sözleşme imzaladı.

Hamburg Limanı

Burchardkai ve Tollerort’ta kurulacak elektrik santralleri, 2016 yılında Cruise Center Altona’da faaliyete geçen, Avrupa’daki yolcu gemileri için kurulmuş ilk kıyı kaynaklı elektrik santralininin devamı niteliğinde.

Hamburg Kent Konseyi, 2021’in sonunda Burchardkai, Tollerort ve Eurogate konteyner terminallerine kıyı güç sistemleri kurması için HPA’yı görevlendirmişti. Proje kapsamında ayrıca Steinwerder ve HafenCity kruvaziyer terminallerinde kıyı elektrik santrallerinin kurulumu da yer alıyor.

Hamburg’un 2025’te başlatmayı planladığı hava temizleme planına uygun olarak uygulanan projelerden biri olduğu söylenen elektrik santrallerinin inşası limanın ve lojistik zincirinin karbondan arındırılması adına HPA tarafından atılmş önemli bir adım olarak görülüyor.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın