Halikarnas Balıkçısı’nın Mavi Sürgün’ü STS Bodrum’da okunacak

MDN İstanbul

Övül Avkıran ve Mustafa Avkıran eş sanat yönetmenliğinde 1’incisi düzenlenen Uluslararası Bodrum Tiyatro Festivali (BOTİF) kapsamında, Bodrum’un simgesi hâline gelmiş Halikarnas Balıkçısı’nın Mavi Sürgün isimli kitabı, STS Bodrum’da gerçekleştirilecek olan okuma tiyatrosuyla izleyici karşısına çıktı

Halikarnas Balıkçısı’nın 50’nci ölüm yıldönümü anısına, Cumhuriyet tarihinin ilk yelkenli okul gemisi STS Bodrum’da Halikarnas Balıkçısı’nın Mavi Sürgün kitabından kesitler; Derya Alabora, Mustafa Alabora, Deniz Çakır, Berna Laçin ve Mustafa Avkıran gibi tiyatrocular tarafından okundu.

Gün batımında denize açılarak gerçekleştirilen okuma tiyatrosu, 11 Kasım’a kadar tiyatro severlerle buluşmaya devam edecek.

Festivalin açılışında söz alan isimlerden Övül Avkıran Halikarnas Balıkçısı’na da ithafta bulunduğu konuşmasında şunları söyledi:

Biz yeni bir oluşuma, sanat hareketine girerken geçmiş yıllardan edindiğimiz tecrübelerden aldığımız güçle, bu topraklarda üretilen, biriken işlere olan güvencemizle çok renkli, yoğun bir programla girdik. Biz yaşarken sükûneti, üretirken ve paylaşırken sınır zorlamayı seçeriz. Bu festivale de kapıyı aralayarak değil büyük bir güvenle, ‘Biz hepimiz birlikte, şimdi buradayız’ diyerek açmak istedik. Balıkçı’nın dediği gibi : Hepinize yeniden merhaba.

(DHA)

Bunu Paylaşın