Türkiye’deki marinaları ‘Güvenli Turizm Sertifikası’ almaya hak kazandı

MDN İstanbul

D-Marin, “Güvenli Turizm Sertifikası” almaya hak kazandı.
Pandemi sürecinin başında hem çalışanlarının hem de misafirlerinin sağlığını korumak için üst düzey önlemleri uygulamaya alan D-Marin, “Güvenli Turizm Sertifikası” almaya hak kazandı. D-Marin’e ait Göcek, Turgutreis ve Didim tesislerinde yapılan denetimler sonucunda D-Marin’in tüm gereklilikleri yerinde getirdiği tespit edildi.

Güvenli Turizm Sertifikası alma süreci; deniz turizmi tesislerinin misafirlerinin beklentilerini karşılamak için tüm süreci yönetecek bir yöneticinin görevlendirilmesi, tüm departmanlara yönelik protokollerin hazırlaması, çalışanlara bu konularda eğitimler verilmesi, hijyen ve dezenfeksiyon ile sosyal mesafe konusunda etkin çalışmaların yürütülmesi ve Covid-19 bulaşma risklerinin azaltmasına yönelik çalışmaların tamamlanmasını kapsıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan İşletme veya Yatırım Belgesi almış işletmeleri ve Bakanlık tarafından uygun görülecek işletmeleri kapsayan sertifika; Sağlık Bakanlığı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Umumi Hıfzıssıhha Kanunu, 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu, TSE 13811 numaralı Hijyen ve Sanitasyon Yönetim Sistemleri, Ulusal ve Uluslararası Sağlık ve Turizm Sektörleri uygulama örneklerine dayanılarak hazırlandı.

D-Marin; 14 marinasıyla Doğu Akdeniz Çanağı ve Körfez Bölgesi’nin en büyük global marina zincirinden biri olarak rekreasyonel yatçılığı teşvik ediyor, sunduğu altyapısıyla doğal suyollarına erişim sağlıyor ve ekonomik olarak yerel istihdama ve büyümeye hizmet eden sürdürülebilir faaliyetler gösteriyor.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın