Greenpeace’den LNG ünitelerine protesto

MDN MEDIA

Greenpeace, yeni LNG ünitelerinin Fransa limanına girişini engelledi

TotalEnergies sözcüsü, 18 Eylül 2023 sabahı Fransa’nın batı sahiline ulaşan yeni LNG yüzer depolama regazifikasyon ünitesi (FSRU)’nun, aktivist grup Greenpeace tarafından engellendiğini açıkladı.

LSEG gemi takip sistemi verilerine göre, yeni FSRU’ları taşıyan Cape Ann tankeri, 18 Eylül sabahı, Ukrayna savaşıyla Avrupa’da ortaya çıkan sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) ihtiyacını gidermek için sahip olduğu 4 LNG terminaline güvenen Fransa’nın Le Havre Limanı’na ulaştı.

Fransa, fosil yakıtları bırakan ilk devlet olacağım demişti

Greenpeace, tankerin rotasını, yeni terminal ve devlet arasında geçen sene Fransa’nın fosil yakıtları kullanmayı bırakan ilk büyük devlet olması için yapılan anlaşmayı ihlal ettiği gerekçesiyle kestiğini paylaştı. Greenpeace Fransa Fosil Yakıt Kampanyası Başkanı Helene Bourges, bu terminalin çalışmamasını ve Fransız Hükûmeti’nin yeni ya da var olan fosil yakıt altyapılarını geliştirmekle ilgili projeleri iptal etmesini istediklerini belirtti. Scientists in Rebellion Grubu üyelerinin de eyleme destek verdiğini belirten Greenpeace, aktivistlerin kayıkla liman girişini keserek, geminin geçişini engellediklerini ve tankerin yanına “gaz öldürür” yazdıklarını bildirdi.

TotalEnergies: Kendini ifade etme özgürlüğüne saygılıyız

Cevap olarak TotalEnergies Sözcüsü, kendini ifade özgürlüğüne saygı duyduklarını belirtirken, şiddetin sözel, fiziksel ya da materyal her türlüsüne karşı olduklarını ve olayda önceliklerinin hem denizcilerin hem de aktivistlerin güvenliği olduğuna dikkat çekti. Sözcü, kurulacak gaz altyapısının beş yıl içerisinde operasyona başlayacağını ve yıllık 5 milyar metreküp LNG işleyebileceğini söyledi.

Veri firması ICIS’in LNG analisti Alex Froley, FSRU’ların yakıtları kıyıya getirmeden önce yerel gaz istasyonlarına bağlanacağını söyledi.

Froley, mevcut gaz tedarik durumunun depolanmış gazın yüksek seviyede olması ve sıcak giden havaların ısınma ihtiyacını tolere etmesi nedeniyle iyi gittiğini ekledi.

Reuters

Bunu Paylaşın