Gemi Söküm Yönetmeliği’nde değişiklik yapıldı

MDN İstanbul

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından Gemi Söküm Yönetmeliği’nin değişiklik yapıldı ve yeni maddeler eklenirken bazı maddeler ise yürürlükten kaldırıldı.
İlginizi çekebillir:
Gemi Söküm Yetki Belgesi ve Söküm İzni’ne ilişkin süre uzatıldı

Buna göre; 8 Mart 2004 tarihli ve 25396 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Gemi Söküm Yönetmeliği’ne getiren değişiklik sonrası,”İmar planı uygulamalarından kaynaklanan nedenlerden ötürü, bu Yönetmelik kapsamında diğer kurum ve kuruluşlar nezdinde alınması ve İdareye ibraz edilmesi gereken belgeleri alamayanlar, eksik belgeleri imar planı uygulamalarının kesinleşmesini müteakip altı ay içinde ibraz ederler,” ek maddesi eklendi ve aynı Yönetmeliğin geçici 4’üncü maddesi yürürlükten kaldırıldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nca 6 Mart 2021 tarihli 31415 sayılı Resmi Gazete’de yer alan Gemi Söküm Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik içeriğinin tamamı;

MADDE 1 – 8/3/2004 tarihli ve 25396 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Gemi Söküm Yönetmeliğine aşağıdaki ek madde eklenmiştir.

“Eksik Belgenin Tamamlanması

Ek Madde 1 – İmar planı uygulamalarından kaynaklanan nedenlerden ötürü, bu Yönetmelik kapsamında diğer kurum ve kuruluşlar nezdinde alınması ve İdareye ibraz edilmesi gereken belgeleri alamayanlar, eksik belgeleri imar planı uygulamalarının kesinleşmesini müteakip altı ay içinde ibraz ederler.”

MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin geçici 4 üncü maddesi yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 3 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 4 – Bu Yönetmelik hükümlerini Ulaştırma ve Altyapı Bakanı yürütür.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın