Gemi Mühendisleri Odası’ndan gaz ölçüm semineri

MDN İstanbul

TMMOB Gemi Mühendisleri Odası,  Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürlüğü tarafından Gaz Ölçüm Uzmanı ve Gaz Ölçüm Destek Personeli Semineri düzenleme konusunda yetkilendirildikten sonra 1 ay içinde 4 seminer düzenledi.

Seminerler, Resmi Gazete’de yayımlanan Gemi ve Su Araçlarında Gazdan Arındırma Yönetmeliği kapsamında Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürlüğü’nün görevlendirdiği gözlemciler eşliğinde gerçekleştirildi.

Gaz Ölçüm Uzmanı Semineri’nin ilk teorik dersleri 25-30 Nisan 2022 tarihleri arasında Tuzla İbis Otel’de düzenlenirken, pratik dersi ise TK Tuzla Shipyard’da gerçekleştirildi ve seminere 30 kişi katılım sağladı.

Gemi Mühendisleri Odası

Gaz Ölçüm Destek Personeli Semineri’nin ilk teorik dersleri 09-14 Mayıs 2022 tarihleri arasında Tuzla İbis Otel’de düzenlenirken pratik dersi ise TK Tuzla Shipyard’da gerçekleştirildi ve seminere 28 kişi katılım sağladı.

Gaz Ölçüm Uzmanı Semineri’nin ikinci teorik dersleri 16-21 Mayıs 2022 tarihleri arasında Tuzla İbis Otel’de düzenlenirken pratik dersi ise Desan Tersanesinde gerçekleştirildi ve seminere 30 kişi katılım sağladı.

Gaz Ölçüm Destek Personeli Semineri’nin ikinci teorik ve pratik dersleri 23-28 Mayıs 2022 tarihleri arasında düzenleniyor ve  Beşiktaş Tersanesinde gerçekleşiyor. Seminere toplam 19 kişi katılım sağladı.

Seminerler, Engin Kaya, Taylan Ülergin, Fatih Çimen, İlknur Batuk, Ersin Şeker ve Ferdi Çetin tarafından verildi.

Gemi Mühendisleri Odası

Seminerlerde, İlgili Mevzuat ve Uygulama Genel Bilgileri, Gemi ile İlgili Tanımlar, Gaz Ölçümü ve Sertifikalandırma, Gaz Çeşitleri, Yanma ve Patlama ile İlgili Genel Bilgiler, Örnek Alma, Gaz Ölçüm Cihazlarının Tanıtımı, Kapalı Yerlerin Sınıflandırılması, Kapalı Alanlara Giriş ve Çalışma İzinleri ile Tehlikeler ve Tankların Yıkanması ve İnertleme, Kapalı ortamlar, acil durumlarla alakalı iş sağlığı ve güvenliği mevzuatı, Parlayıcı veya patlayıcı gaz ve kimyasallarla iş sağlığı ve güvenliği mevzuatı, Denizde Güvenlik, Can Kurtarma Araçlarının Bakımı ve Can Kurtarma Araçlarının Kullanımı, İlk Yardım, Temel iş sağlığı ve güvenliği kurallar”, ve Yangın güvenliği konuları tüm detayları ile işlendi.

Seminer, uygulamalı ders Engin Kaya ve Fatih Çimen tarafından gerçekleştirilen Gaz Ölçüm ile ilgili Uygulama Örnekleri eğitiminin ardından tamamlandı.

Seminer sonunda TMMOB Gemi Mühendisleri Odası Genel Sekreteri Faruk Sarı, Yönetim Kurulu Üyesi Meral BULDAÇ Polat tarafından katılımcılara sertifikaları takdim edildi.

Katılımcılar arasından, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürlüğü’nün düzenleyeceği sınavda başarı sağlayanlar, Gaz Ölçüm Uzmanı/Destek Personeli olarak yetkilendirilecek.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın