Gemi adamları iaşe bedeli 170 TL oldu

MDN İstanbul

Gemi Adamları İaşe Bedeli Tespit Kurulu Kararı resmen onaylandı. 98,00 TL olan gemi adamına verilen günlük nakdi iaşe bedelinin net 170 TL’ye yükseltimesine karar verildi.

Bugünkü Resmî Gazete’de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yayımlanan habere göre hâlen uygulanmakta olan ve iaşe servisi kurulmayan gemi adamlarına ödenecek 98,00 TL (Doksan Sekiz Türk Lirası) iaşe bedelinin, 08/03/2023 tarihli ve 32126 sayılı Resmî Gazete’de yayımlandığı, bu miktarın aradan geçen zaman içinde gıda maddeleri fiyatlarında meydana gelen yükselmeler karşısında günün şartlarına göre yetersiz kaldığı, iaşe bedelinin yeniden tespitinin zorunlu bulunduğu ve bu durumun 20/12/1989 tarihli 20378 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Gemi Adamlarının İkamet Yerleri, Sağlık ve İaşelerine Dair Yönetmeliğin 8’inci maddesinin verdiği yetkiye dayanılarak yurt çapında uygulanmak üzere tespitinin faydalı olacağı konusunda görüş birliğine varıldı.

Bütün sahil mıntıkalarına ve göllere uygulanmak üzere beher gemi adamına verilecek günlük nakdi iaşe bedelinin net 170 TL olacak.

Karar’ın tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın