Fransız Kalkınma Ajansı’ndan Şehir Hatları’na hibe desteği

MDN İstanbul

İstanbul Şehir Hatları’nın cinsiyet eşitliği çalışması 100.000 Euro hibe desteği aldı

İstanbul Şehir Hatları, bu destek ile Fransız Kalkınma Ajansı’nın ‘Ulaşım Sektöründe Toplumsal Cinsiyet’ konulu hibe çalışmasının İstanbul’daki proje yürütücüsü ve uygulayıcısı oldu.

Gemi İnşa Yüksek Mühendisi İstanbul Şehir Hatları A.Ş Genel Müdürü Sinem Dedetaş gelişmeyi resmî sosyal medya hesaplarından duyurdu.

Dedetaş’ın paylaşımında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Finans Müdürü Dr. Rezzan Neslihan Vural, Fransız Kalkınma Ajansı’ya birlikte cinsiyet eşitliğiyle ilgili yeni bir projeye başladıklarını söylerken AFD Ulaşım ve Dijital Bölümü Daire Bölümü Başkanı Reda Sourgi şu ifadeleri kullandı:

“Şehir Hatları’nın deniz taşımacılığı hizmetlerinde gelecekte daha fazla kadın”

Türkiye’deki programımız belediyelerin ulaşım şirketlerinde kadınların istihdam edilmesini ve istihdam edilebilirliğini desteklemek üzerine odaklanmaktır. Bu projemizin amacı Şehir Hatları’nın deniz taşımacılığı hizmetlerinde gelecekte daha fazla kadının yer almasını sağlamaktır.

Fransız Kalkınma Ajansı’nın ulaşım sektöründe toplumsal cinsiyet eşitliği konulu hibe çalışmasının İstanbul ayağının yürütücüsü olarak bulunduklarını belirten İstanbul Şehir Hatları A.Ş Genel Müdürü Sinem Dedetaş “Buradan şirkete 100 bin euro hibe alacağız. Kadın çalışanlarımız açısından kapsayıcı bir çalışma ortamı sunabilmek öbür taraftan kadın yolcularımız için de güvenli, huzurlu, erişilebilir ve rahat bir toplu ulaşım sunabilmek adına farkındalık ve geliştirme çalışmaları olacak. Bu açıdan öncelikle İstanbul Büyükşehir Belediyesi Finans Müdürlüğümüze ve AFD’ye çok teşekkür ediyoruz. Bizi cinsiyet eşitiliği konularında daha görünür, daha fazla çalışma yapmak üzere destekledikleri için…

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın