Fransa’nın uçak gemisi Doğu Akdeniz’e iniyor

MDN İstanbul

Charles de Gaulle
Yunan basını Fransız uçak gemisi Charles de Gaulle’un şubat sonunda bir Yunan fırkateyni eşliğinde Doğu Akdeniz’e geleceğini açıkladı.

Dün Yunanistan ile 18 Rafaele savaş uçağının satışı için anlaşma imzalamak üzere Atina’ya giden Fransa Savunma Bakanı Florence Parly, görüşmeden sonra Yunan mevkidaşı Nikos Panagiotopoulos ile birlikte açıklamalarda bulundu.

Yunan haber sitesi ekathimerini.com’da yer alan habere göre Parly, Fransa Hükümeti’nin Yunanistan’a yeni nesil hazır olduğunu belirtti ve bazı gemilerin Yunanistan’da inşa edilebileceğini açıkladı.

Haber sitesinin iddiasına göre Parly verdiği özel demeçte FDI sınıfı fırkateylerin en iyilerini ürettiklerinin garantisini verirken, ‘‘Donanmamızın öncüsü olacak bu fırkateynleri Yunanistan tarafından satın alınmasının ülkemiz adına çok iyi bir haber olacağına inanıyorum,’’ açıklamasını yaptı.

İlginizi çekebilir:   Fransa ile Yunanistan savaş jeti anlaşması yaptı

Parly ayrıca Yunanistan’ın gemilerin inşa aşamasının bir kısmında yer almasını planlanmaları gerekeceğini ve oldukça desteklediği bu projenin Avrupa savunma sanayinin endüstriyel ve teknolojik temelini güçlendireceğine inandığını belirtti.

İki ülke arasındaki stratejik ortaklığın önemini vurgulayan Parly, ‘‘Projeyi mümkün olan en kısa sürede resmileştirmek adına görüşmelerimizi sürdürüyoruz,’’ dedi.

Türkiye konusunda Ankara’nın güvence söylemleri olumlu gözükse de bunun eylemlerle teyit edilmesi gerektiğini belirten Parly, ‘‘Uluslararası hukuk kurallarına saygı konusunda kararlı olacağız,’’ ifadelerini kullandı.

Yunan fırkateynleri Fransız uçak gemisine katılacak
Habere göre Parly ayrıca Yunan Hava Kuvvetlerinin, Birleşik Arap Emirlikleri ve Hindistan’ın da dahil olduğu çok uluslu Skyros tatbikatına katılacağını söyledi ve ‘‘Şubat ayı içerisinde bir Yunan fırkateyni Doğu Akdeniz’de Charles de Gaulle uçak gemisi ile ortak sefere çıkacak,’’ açıklamalarında bulundu.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın