Finnlines’ın hibrit Ro-Ro gemisinin inşasına başlandı

MDN İstanbul

Finlandiya merkezli nakliye şirketi Finnlines için üretilecek yeni nesil çevre dostu roll-on / roll-off (Ro-Ro) gemisinin inşasına Çin’deki Nanjing Jinling Tersanesi’nde düzenlenen çelik kesme töreni ile başlandıŞirket 2018 senesinde, üç adet 17 bin 400 dwt’lik ultra büyük çevre dostu Ro-Ro gemi sipariş etmişti.

Gemiler, olabilen en düşük karbon salınımını sağlamak için mevcut olan en son teknoloji ile inşa edilecek. Limanlarda sıfır emisyonlu operasyonlara olanak sağlayan lityum iyonlu akü sistemleri ile donatılacak olan Ro-Ro’larda; verimli motorlar, emisyon azaltma sistemleri ve tekne direncini azaltmak için hava yağlama sistemi kullanılacak.

Baltık Denizi’nde faaliyet göstermesi planlanan gemiler Fin/İsveç Buz Sınıfı gemilerin en gelişmişleri olacak.

İlk geminin gelecek yılın başında, diğer ikisin de 2022 yılında faaliyete geçmesi bekleniyor.

Hibrit Ro-Ro, tamamlandığı zaman 238 metre uzunluğa ve 34 metre genişliğe sahip olacak. Gemide, 5 bin 800 kuvarmetre ve 5 bin 600 m2 araç güvertesi ve 300 TEU kargo kapasitesi bulunacak.

Firma ayrıca iki adet dev Supermax gemisi sipariş etti ve beş gemi için toplamda 500 milyon euroluk yatırım yapmış oldu.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın