Filyos’ta ilk borular suya indiriliyor

MDN İstanbul

Türkiye tarihinin en büyük gaz keşfini sırtlayacak 170 kilometrelik deniz hattındaki ilk borular, Filyos’ta 13 Haziran Pazartesi günü yapılacak törenle suya inecek.

Projenin hayata geçmesi için denizde ve karada 4 bin 200 çalışan mesai harcıyor, gazı karaya çıkarmak için 3’ü sondaj olmak üzere 16 gemi de çalışmalara destek veriyor.

Denizin 2 bin 200 metre altında ve karada devam eden çalışmalar planlandığı gibi ilerliyor.

Çanakkale ve İstanbul Boğazlarını geçerek 7 Haziran’da Filyos Limanı’na ulaşan ve doğalgazı karaya taşıyacak boruları 5 kilometrelik sığ kısımlarda deniz tabanına yerleştirecek Castoro 10 isimli gemiye boru yüklemesi Liman’da sürüyor. Castoro 10 gemisinin işleminin ardından derin denizde boru serimi içinse “CastorONE” isimli gemi Türkiye’ye gelecek.

İlk boru indirme işlemi, 13 Haziran’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılması beklenen törenle gerçekleştirilecek.

Şu ana kadar 12 metre uzunluğunda yaklaşık 21 bin borunun Liman’a indiği Filyos’ta son sevkiyatın da bu ay içinde tamamlanması planlanıyor.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

ETİKETLER: ,
Bunu Paylaşın