Filistin’e yardım taşıyan gemi Mersin Limanı’ndan kalktı

MDN MEDIA

Filistin’e 109 tırlık insani yardım taşıyan gemi, Mersin Uluslararası Limanı’ndan yola çıktı

29 sivil toplum kuruluşunun desteğiyle hazırlanan ve Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) ve Mersin Valiliği koordinasyonunda yürütülen yardım çalışmaları kapsamında, Filistin’e gidecek Bestekar isimli gemiye 2 bin 334 tonluk gıda, hijyen ve barınma ürünü taşıyan 109 tırlık filo yüklendi.

AA muhabirine konuşan İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Cenk Yıldız, 13 Ekim 2023’ten bu yana AFAD koordinasyonunda toplamda 12 uçak ve 3 geminin Filistin’e yardım malzemesi götürdüğünü söyledi.

Yıldız, “2 bin 334 ton içinde un, makarna, su, salça, şeker, çadır, battaniye ve hijyen malzemelerinden oluşan insani yardım malzemelerini uğurlayacağız. Filistin kardeş ülkemiz. Her zaman onların yanındayız. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza şifalar diliyoruz. Türkiye olarak tüm masum insanların yanındayız. Bu yardımlarımız, Sayın Cumhurbaşkanı’mızın liderliğinde, İçişleri Bakanımız’ın talimatıyla, AFAD Başkanlığımız ve Mersin Valiliğimiz koordinasyonunda devam edecek inşallah” dedi.

Mersin’de kalkan geminin, Mısır‘ın El-Ariş Limanı’na gideceği ve malzemelerin buradan Filistin’e ulaştırılacağı öğrenildi.

AA

ETİKETLER:
Bunu Paylaşın