Fenerbahçe Doğuş Yelken sporcuları Türkiye rekoruna yelken açtı

MDN MEDIA

Fenerbahçe Doğuş Yelken sporcuları, 3 Ocak’ta Hopa’dan başlayan ve İskenderun’da bitecek 10 günlük bir rekor denemesine çıktı

Dört kez olimpiyatlara katılmış sporcu Ateş Çınar, Fenerbahçe Doğuş Yelken Okul Müdürü Barış Koncagül, Evren Koncagül ve Doğukan Kandemir’in katılımıyla Artvin Hopa’dan başlayan ve İskenderun’daki balıkçı barınağında son bulacak, 1600 mil mesafeli rekor denemesinde, Türkiye’de ilk defa karbon ayak izi ölçülecek.

‘Cesaretimiz Doğuştan: Kanatlarımız Rüzgâr, Yolumuz Deniz’ sloganıyla yola çıkan sporcular, Sinop, İstanbul Boğazı, Çanakkale Boğazı, Marmaris Knidos Feneri ve Kıbrıs Zafer Kayalıkları gibi önemli noktalardan geçecek.

Sporcular bu rekor denemesiyle, genç sporculara olimpiyat haricinde yeni hedefler ve vizyon sunmayı hedeflerken, yenilenebilir enerji kullanımı ile minimum emisyon salınımı yaparak karbon nötr olarak gerçekleştirecekleri tur ile iklim kriziyle mücadelede toplumsal farkındalığı da artıracak. Bu bağlamda rekor denemesi, Türkiye’deki yelkencilik ve denizciliğe de önemli katkılar sunacak.

DHA

Bunu Paylaşın