Europort Istanbul 2011 Denizcilik Fuarı

MDN İstanbul

IMEAK, Deniz Ticaret Odası liderliğinde NTSR Fuar ve Kongre Organizasyonları ve AHOY Rotterdam tarafından düzenlenen Europort İstanbul 2011, 11. Denizcilik Fuarı 23 – 26 Mart tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi  9. ve 10. salonlarında gerçekleşecek. Açılıştan hemen bir gün önce 22 Mart tarihinde ise fuarın resmi konferansı  ’Büyüyen Türkiye’ başlığı ile Mare Forum tarafından Polat Renaissance Hotel’de 08:00-17:30 saatleri arasında bir konferans düzenlenecek. MarineDeal News’a bir açıklama yapan NTSR Fuarlar Grup Direktörü Esin Aslıhan, Europort İstanbul 2011 ile güçlerini birleştiren konferansın iki etkinlik arasında sinerji oluşturacağını söyledi.
Konferans hakkında bilgi veren Aslıhan, “konferansın açılış konuşmaları Kaptanoğlu Holding Yöneticisi ve Konferans Başkanı Şadan Kaptanoğlu, RINA CEO’su Ugo Salerno ve G.Bros Maritme S.A. Başkanı George Gourdomichalis tarafından yapılacak. Konferansta küresel bağlamda Türk denizcilik ve gemi sektörü, sahada Türk denizciliği, sermayedarlar Türkiye’nin büyümesini nasıl kolaylaştırabilir ve Türk gemi inşa sanayinde yenilikler gibi konular ele alınacak. Deniz Ticaret Odası Başkanı Metin Kalkavan ve Brezilya-Çin Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Charles Tang gibi dünya çapında sektörün önemli isimlerini ağırlayacak olan Mare Forum 2011’de Türkiye’nin önde gelen gemi sahipleri, tersaneler, üreticiler, innovatörler, gemi kiralama şirketleri, siyasiler, düzenleyici kurumlar, aracı şirketler ve gazeteciler dünyanın dört bir tarafından gelen meslektaşlarıyla bir araya gelerek ortak sorunlarını görüşüp tartışacak” diye konuştu.

Fuarda 607 marka yer alacak
Kore, Çin, Romanya ve Hollanda’nın ülke pavillionları ile yer alacağı fuarda, 17 ülkeden 70’i aşkın uluslararası firmanın bireysel katılımının gerçekleştiğini bildiren Aslıhan sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu ülkeler arasında; Avusturya, Belçika, Kanada, Çin, Hırvatistan, Fransa, Hollanda, Almanya, İngiltere, Yunanistan, İtalya, Japonya, Kore, Polonya, Romanya, İsveç, Tayvan yer alıyor. Fuarımızda ulusal ve uluslararası 209 katılımcı, 35 ülkeden 607 marka yer alacak. Son dakika katılımcıları mutlaka olacağından bu rakamların biraz daha artmasını bekliyorum. Fuardaki marka dağılımımız;  ABD, Almanya, Arjantin, Avustralya, Avusturya, Belçika, Çin, Danimarka, Endonezya, Filipinler, Finlandiya, Fransa, Hırvatistan, Hollanda, Hong Kong, İngiltere, İspanya, İsrail, İsveç, İsviçre, İtalya, Japonya, Kanada, KKTC, Kore, Lübnan, Norveç, Panama, Polonya, Romanya, Rusya, Singapur, Tayvan, Vietnam, Yunanistan şeklinde.”

“Süper Yat Rotası” bölümü eklendi
Türkiye’nin Mega yat inşasında dünyada 3’üncü sırada yer alıyor olmasından hareketle fuarda bu yıl ‘Süper Yat Rotası’ bölümü açtıklarını belirten Aslıhan, “Türkiye’deki Süper Yat üreticilerine ürünlerini tanıtmak ve pazarlamak isteyen uluslararası Super Yacht Supplier  dediğimiz yan sanayi üreticileri, bu bölüme ciddi ilgi gösteriyorlar. Amaçları mega yat inşasında dünya üçüncüsü Türkiye’ye ürünlerini pazarlamak. Mevcut katılımcılarımız arasında da gemi inşa yanında super yacht üreticilerine ürün sağlayan firmalar hali hazırda vardı, bizde Türkiye’den bu firmaları öne çıkaracağız” dedi.
Türkiye’nin en büyük denizcilik fuarı olan Europort İstanbul 2011’in sektöre büyük fayda sağlayacağını düşünen Aslıhan sözlerini şöyle sürdürdü: “Yeni iş anlaşmaları yapılmasını ve yeni siparişler alınmasını destekleyecek uluslararası ticari platformların en başında geliyor. Fuarımız; armatörlük, gemi işletmeciliği, brokerlık, gemi kiralama, gemi alım-satımı, tersane işletmeciliği, yeni gemi inşa-bakım-onarımı, konteyner taşımacılığı, lojistik hizmetleri ile gemi inşa yan sanayi firmaları ve ilgili bankacılık, finans, sigortacılık ile eğitim kurumlarından ulusal ve uluslararası önemli firmalar ile öncü markaları bir araya getiriyor.  Yeni işbirlikleri yaratacak olan ve uluslararası denizcilik sektörünün gelişiminden pay almak için katılımcılarına en uygun fırsatları sunan fuarda en yeni teknoloji, ürün ve hizmetler görücüye çıkacak.”

ETİKETLER:
Bunu Paylaşın