Erma First’ten balast suyu araştırması

MDN İstanbul

Yunanistan merkezli balast suyu arıtma çözümleri üreten bir şirket olan Erma First, tam akışlı elektro-klorlama teknoloji si ile ultraviyole teknolojilerinin yanı sıra yan akışlı balast suyu sistemlerinin ve filtresiz sistemlerin etkinliğini karşılaştıran ayrıntılı bir araştırma yayımladı.

Araştırmanın odağında çeşitli sularda ticaret yapan ve potansiyel olarak ABD Sahil Güvenlik ve IMO standartlarına tabi olan kargo filosu yer alıyor. Gemi brokerliği firması Clarksons’un verilerine göre dünyadaki ticari gemlerin yüzde 46’sı elektro-klorlama, yüzde 25’i ise ultraviyole sistemleri kullanıyor.

Erma First tarafından hazırlanan ayrıntılı raporda, ultraviyole kullanan sistemlerin büyük güç gereksinimleri ve bu durumun gemilerin kargo operasyonlarında neden olduğu kısıtlamalar inceleniyor. Bunun yanı sıra filtrasyon aşaması olmayan sistemlerin de uyumsuzluk risklerine bakılıyor.

Araştırmanın yer aldığı rapora buradan ulaşabilirsiniz.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın