En iyisi Ningbo-Zhoushan

MDN İstanbul

Ningbo-Zhoushan Limanı, bir önceki yıla göre yüzde 4,4 artış yaşadığı 2021’de 1,22 trilyon tonluk bir kargo çıkışı yapıldığını açıkladı.

Liman böylece art arda 13’üncü yıl dünyanın en iyi kargo elleçleme limanı unvanını korumuş oldu.

Ningbo-Zhoushan’daki konteyner hacmi, yıllık yüzde 8,2 artışla 31,08 milyon teu olurken bu oran Liman’ı Şanghay ve Singapur’dan sonra dünyanın en yoğun üçüncü konteyner limanı haline getirdi.

Liman, 2021 yılı sonu itibarıyla 2020 sayısına 27 yeni ekleme yaparak 287 nakliye hizmeti bağladı ve Bunların 117’si Çin’in Kuşak ve Yol Girişimlerine hizmet veriyor.

Konteyner taşımacılığı ve deniz-ray kombine taşımacılık ağını geliştirmek için 2021’de nakliye şirketleri ve demiryolu şirketleriyle yaptığı işbirliklerini güçlendiren Ningbo-Zhoushan Limanı’nın konteyner gemilerinin elleçlenmesine yönelik hizmet verimliliği, küresel pazarda zirveye tırmanıyor.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın