En büyük LNG bunker gemisine isim verildi

MDN İstanbul

Dünyanın en büyük LNG bunker gemisine Rotterdam Limanı’nda düzenlenen törenle Gas Agility ismi verildi.

Mitsui OSK Lines (MOL)’ın bünyesinde yer alan Emerald Green Maritime Limited şirketine ait olan 18,600 m3 tank kapasiteli gemi Total’in bünyesindeki Total Marine Fuels Global Solutions (TMFGS) firmasına kiralandı.

MOL ve TMFGS’nin Şubat 2018 yılında imzaladıkları süreli kiralama sözleşmesi sonrası Kasım 2018’de inşasına Çinli HudongZhonghua Tersanesi’nde başlanan Gas Agility, Nisan 2020’de teslim edilmişti. İki şirket ayrıca aralık 2019’da 2021’de teslim edilmesi beklenen ikinci bir LNG bunker gemisi için de süreli kiralama sözleşmesi imzaladı.

Gas Agility’de GTT’nin Mark III Flex membran depolama tankı ve Wärtsilä’nın çift yakıtlı motoru bulunuyor. Gemi, geçen aydan bu yana Rotterdam Limanı’nda bulunuyor.

Akdeniz’deki LNG yakıt ihtiyacını karşılamak adına Fransa’nın Marsilya Limanı’na demirleyecek olan geminin ilk müşterileri CMA CGM’nin Çin’de inşa edilen ultra büyük LNG yakıtlı konteyner gemileri olacak.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın