Emirates’ten insani hava koridoru

MDN MEDIA

Emirates, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından, International Humanitarian City (IHC) ile birlikte depremlerden etkilenen Türkiye ve Suriye’de yapılan saha yardım çalışmalarını desteklemek amacıyla hava koridoru oluşturdu.

Şirket açıklamasına göre ilk sevkiyatlar, EK 121 ve EK 117 sefer sayılı uçuşlarla 10 Şubat Cuma günü gerçekleştirildi. Dubai’de IHC ile ortak koordine edilen uçuşlarda, UNHCR’nin yüksek termal özelliğe sahip battaniyeleri ve aile çadırları ve ardından Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve Dünya Gıda Programı (WFP) tarafından sağlanan tıbbi malzeme kitlerinin ve barınma ürünlerinin yer aldığı yardım kargosu yola çıktı.

Önümüzdeki günlerde, Emirates tarafından battaniye, çadır, barınma malzemeleri, el feneri, su dağıtım rampaları ve travma ve acil durum sağlık malzemeleri bölgeye gönderilecek.

Şirket, iki hafta boyunca İstanbul’a gerçekleştirdiği günlük seferlerde yaklaşık 100 ton insani yardım ürünü için kargo alanı oluşturmayı hedefliyor. Emirates ile taşınan acil durum malzemeleri, yerel kuruluşlar tarafından Türkiye’nin güneyinde ve Suriye’nin kuzeyinde depremlerden etkilenen bölgelere teslim edilecek.

AA

Bunu Paylaşın