Eco Marine Power düşük sülfürlü projelerini açıkladı

MDN İstanbul

Japonya merkezli, gemiler için yenilenebilir enerji tabanlı sistemler geliştiren bir teknoloji firması olan Eco Marine Power (EMP); gemilerdeki fosil yakıt tüketimini, havadaki kirliliği ve sera gazı emisyonlarını azaltmak üzere yenilenebilir enerji teknolojilerinin kullanılmasına yönelik yaptığı Ar-Ge çalışmalarını ve yer aldığı projeleri duyurdu.EMP Araştırma Enstitüsü, fotovoltaik (PV) panel teknolojilerini içeren gemi ve deniz güneş enerjisi sistemlerinin incelenmesi, gemiler ve deniz yapıları etrafındaki hava akımı, gemi tabanlı otomasyon, kontrol ve izleme sistemleri, otonom ve insansız gemiler ile yakıt pillerinin dâhil edildiği enerji depolama teknolojileri konularını araştırdıklarını belirtti ve çalıştıkları projeleri açıkladı.

Aquarius Projesi

Mevcut gemi tasarımlarına dahil edilebilir bir proje olan Aquarius Marine Renewable Energy (MRE); rüzgâr ve güneşin sağladığı gücü kullanarak gemilerin yenilenebilir enerjiden faydalanmasını sağlayan gelişmiş bir sert yelken, deniz sınıfı güneş panelleri, enerji depolama modülleri, şarj sistemi ve deniz bilgisayarları sistemini içeriyor.

Sert yelkenler, hava koşullarına göre bilgisayar sistemi tarafından otomatik olarak konumlandırılabilecek ve kullanılmadığında veya kötü havalarda indirilip saklanabilecek. Ayrıca bu yenilenebilir enerji cihazları bir gemi demirde veya limanda olduğunda bile kullanılabilecek.

Aquarius MRE sistemi

MV Panamana, Aquarius MAS ve Gemi Güneş Enerjisi Projesi

Açık ambarlı bir standart konteyner gemisi olan MV Panamana’nın üzerine hibrit akü paketi, akü şarj ekipmanı, özel montaj çerçeveli esnek deniz sınıfı fotovoltaik paneller ve bir bilgisayar otomasyonu ile yönetim sistemi yerleştirilmesini içeren projenin ekipman kurulumunu gemi mürettebatı, geminin sahibi Singapurlu Masterbulk Pte. ve EMP’nin uzaktan teknik desteği ile kendileri yaptı.

Aquarius MAS sistemi geminin yakıt tüketimini gerçek zamanlı olarak raporlayacak ve kaydedecek, günlük tüketim raporları hazırlayacak ve gemi emisyonlarını hesaplayacak. Ayrıca MV Panamana’ya yerleştirilmiş yenilenebilir enerji sistemlerini izleyip, yönetecek.

Panamana gemisine eklenen güneş panelleri

Blue Star Delos Yenilenebilir Enerji İnovasyonu Projesi

Yunan nakliye firması Blue Star Ferries of Athens’in yüksek hızlı yolcu ve araba vapuru Blue Star Delos’a; esnek hafif deniz sınıfı panelleri kullanan bir deniz güneş enerjisi sistemi, şarj kontrolörleri ve deniz pil paketi monte edildi. Sistem, Aquarius MAS sistemi ile takip edilecek ve geminin akaryakıt tüketimi kayıt altına alınıp emisyon verileri hesaplanacak.

Blue Star Delos’ta kullanılan güneş panelleri

Aquarius Eco Ship

Daha temiz ve daha düşük emisyonlu nakliye amacıyla dökme yük gemileri, petrol tankerleri, konteyner gemileri, Ro-Ro gemileri ve yolcu gemilerini içeren yakıt tasarrufu ve emisyon azaltma teknolojileriyle entegre çözümler sağlayan bir tasarım konsepti.

Projenin yıllık yüzde 40 yakıt tasarruf sağlaması ve partikül içeren gemilerden gelen zararlı sera gazlarının emisyonunu önemli ölçüde azaltması bekleniyor.

Aquarius Eco Ship

Tonbo Solar Hibrit Deniz Feribotu ve Medaka Eko Banliyö Feribotu

Kentsel ulaşımda kullanılması amaçlanan Tonbo Solar Hibrit Deniz Feribotu’nda, çatıya monte edilmiş yenilikçi güneş paneli sistemi veya kıyıdaki şarj istasyonları vasıtasıyla şarj edilebilecek pillerin yer aldığı lityum pil teknolojisinin bulunduğu güneş enerjisi ile birlikte hibrit deniz güç sistemi (HMP) kullanılacak.

Feribotta kullanılan güneş panelleri hareket ettirilebilir veya alçaltılabilir olacak, böylece sert rüzgârlarda, gemi kullanılmadığı zamanlarda veya gemi alçak köprüler altından geçerken hareket kabiliyeti bulunacak.

İlk Tonbo tasarımı 200-250 yolcu kapasiteli bir gemiyi içeriyor. Gemide yakıt tasarrufunun yanı sıra aydınlatma ve soğutma, tahrik ve gemideki diğer gereksinimler için gereken enerji güneş enerjisi ile birlikte hibrit deniz güç sisteminden de sağlanacak kullanılacak.

8 knot’luk düşük bir hızda seyir edecek olan Tonbo, yerleşik pilleri kullanarak tamamen elektrikli modda çalışabilecek ve bu sayede suyun üzerinde neredeyse sessizce hareket edebilecek.

Tanbo

Emisyon içermeyen, uygun maliyetli bir kent içi ulaşım gemisi üretmek amacıyla projelendirilen Medaka Eko Banliyö Feribotu ise, lityum NMC pil teknolojisi, elektrikli tahrik ve deniz güneş paneli dizisi kullanarak tamamen emisyonsuz çalışabilecek.

10 ila 12 deniz mili hızına ulaşabilecek gemi 100-150 kişilik yolcu kapasitesine sahip olacak.

Her iki gemide de Aquarius MAS kullanılarak enerji yönetimi ve otomasyon sağlanacak.

Medaka

Aquarius İnsansız Yüzey Gemisi

Aquarius İnsansız Yüzey Gemisi, tamamen otonom olması amaçlanan ve liman kirliliği, oşinografik araştırmalar, deniz parkı gözetimi, liman güvenliği, kıyı sınır devriyeleri, deniz verilerinin toplanması ve denizaltısavar savaş alanlarında kullanılması planlanan emisyonsuz bir deniz taşıtı.

Yüksek performanslı deniz pilleri ve hafif esnek deniz güneş panelleri kullanılacak gemi, kendini şarj edebilecek.

Sensörler ile donatılacak gemi su hattının üstünden ve altından veri toplayabilecek, bu verileri depolayabilecek ve bir gemi veya kıyı ofisine aktarabilecek. Veri aktarımını Wi-Fi, cep telefonu veya uydu bağlantıları üzerinden yapabilecek.

Aquarius İnsansız Yüzey Gemisi
Bunu Paylaşın