Dünyanın ilk metanol yakıtlı römorkörlerini yerli SANMAR yapıyor

MDN İstanbul

SANMAR, dünyada ilk olacak çift yakıtlı dizel-metanol römorkörlerin saç kesimini gerçekleştirerek, römorkör endüstrisinin sürdürülebilir düşük ve sıfır emisyonlu ilk römorkörlerini yaptı.

Robert Allan tarafından Sanmar ve KOTUG isterlerine özel olarak tasarlanmış olan RAsalvor 4400-DFM, Kanada’nın Trans Mountain Genişleme Projesi (TMEP) için hizmet verecek.

Sanmar’ın Altınova’daki tersanesinde inşa edilen iki römorkör, SD AISEMAHT ve SD QWII-AAN’C SARAH olarak adlandırılacak.

2025 yılında hizmete girmesi planlanan römorkörler 120 tonluk çekme kapasitesine sahip olacaklar. Aynı zamanda sera gazı emisyonlarını ve su altında yayılan gürültüyü önemli ölçüde azaltarak çevresel faydalar sağlayacaklar.

Sanmar Denizcilik Kurumsal Strateji Direktörü İpek Gürün, “Bu, gezegenimizi korumanın yaptığımız her şeyin merkezinde olduğu, daha çevre dostu bir römorkör endüstrisine doğru attığımız bir diğer kilometre taşıdır. Bu proje yenilik, alternatif yakıtlar ve teknolojik ilerleme yoluyla yeşil hedeflerimize ulaşma stratejimizin bir başka örneğidir” dedi.

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın