HaiSea Wamis işbaşı yaptı

MDN MEDIA

Elektrikli liman römorkörü, HaiSea Wamis’in göreve başladı.

HaiSea Marine’in filosuna dahil olan HaiSea Wamis, 30,000 tondan fazla olan Argent Iris’e Second Narrows Köprüsü’nden Vancouver Limanı’na kadar eşlik etti.

Vancouver merkezli Robert Allen Ltd. firmasının tasarladığı ve Mayıs 2023’te teslim edilen HaiSea Wamis, LNG Kanada’nın Kitimat’taki yeni ihracat tesisinde çalışmak üzere HaiSea Marine’in filosuna katılacak olan, üç elektrikli batarya ile çalışacak römorkörden ilki.

5 römorkör siparişinden ikisi teslim edildi

Elektrikli römorkörlerden ilki HaiSea Wamis, yeni teslim edilen ikinci römorkör HaiSea Wee ve yakında teslim edilmesi planlanan HaiSea Brave, HaiSea Marine tarafından sipariş edilen 5 römorkörden üçü. Diğer iki römorkör ise, Kanada’nın ilk LNG ile çalışacak römorkörleri olan, HaiSea Kermode ve HaiSea Warrior.

HaiSea Marine, dünyanın en çevreci filolarından birini kurma yolunda

HaiSea Marine ile Vancouver Limanı’nda römorkaj operasyonları yapacak olan Seaspan, Vancouver merkezli Robert Allen Ltd. tarafından tasarlanan HaiSea Wamis’in, kıyılarında çalışan ilk tamamen elektrikli römorkörlerden ilki olduğunu ve teslim edilecek olan LNG ve dizel çift yakıtlı römorkörlerle birlikte HaiSea Marine’in filosunun dünyanın en çevreci filolarından biri olacağını söyledi.

OFFSHORE ENERGY

Bunu Paylaşın