DSME’de kâr düşüşü

MDN İstanbul

Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME), yılın ikinci çeyreğinde net kar oranlarında önemli bir düşüş yaşadıklarını açıkladı.

Güney Kore’nin Korea JoongAng Daily gazetesinde yer alan habere göre, şirket, ortalama yıllık kârına oranla yüzde 78,8 düşüşle 43,4 milyon dolar net kâr açıkladı. Satışların ise yıllık yüzde 0,4 artış ile 1,7 milyar dolara yükseldiği bildirildi.

Gazete’ye açıklamalarda bulunan DSME sözcüsü, ‘‘Covid-19’a rağmen rakamlarımız iyi gözükse de yılın ikinci yarısının zor geçmesini bekliyoruz. Kapsamlı ve önleyici tedbirler alarak işimizi güvence altına almak için daha fazla çalışacağız,’’ dedi.

Hyundai Heavy Industries’in (HHI) holding şirketi olacak olan Korea Shipbuilding & Offshore Engineering (KSOE), HHI ve DSME’nin birleşmesinin küresel onay almasını bekliyordu.

KSOE’nin Temmuz ayına kadar AB’den onay alması bekleniyordu, ancak Avrupa Komisyonu birleşme soruşturmasını geçen ay üçüncü kez durdurma kararı aldı.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın