Drone avcısı İHTAR Edirne’de görevde

MDN İstanbul

Azerbaycan Devlet Serhat Hizmeti Akademisi Reisi Tümgeneral Azer İbrahimov ve ekibinin Edirne’deki askerî birimleri ziyareti sırasında drone avcısı İHTAR Mobil sistemi de görüntülendi

Azerbaycan Devlet Serhat Hizmeti Akademisi Reisi Tümgeneral Azer İbrahimov ve beraberindeki heyet Edirne’deki askerî birimleri ziyaret etti. Ziyaret sırasında ASELSAN tarafından geliştirilen İHTAR Mobil sistemi de görüntülendi.

Ziyaret kapsamında 54’üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı ve 9’uncu Hudut Tugay Komutanlığı’nın Budakdoğanca Hudut Karakolu’nu ziyaret eden heyetin, İHTAR Mobil sistemi hakkında bilgi aldığı belirtildi.

İHTAR Mobil Anti-İHA sistemi

İHTAR, ASELSAN’ın mini/mikro İHA tehditlerini şehir ve kırsal ortamda etkisiz hâle getirmek için geliştirmiş olduğu bir İHA’lara karşı tedbir sistemidir. Kritik tesislerin korunması, yasadışı sızmalara karşı sınır güvenliği ve kalabalık organizasyonların korunmasında kullanılmaktadır. Birden fazla mobil anti-İHA sistemi entegre çalışarak bölge koruması sağlanabilmektedir.

Buna ek olarak ASELSAN ve SEFİNE tersanesi ortaklığı ile tasarlanıp geliştirilen insansız deniz aracı olan MİR İDA, SAHA EXPO 2022 Fuarında İHTAR anti-İHA sisteminin kara versiyonu takılmış şekilde ziyaretçilerinin beğenisine sunulmuştu. Defence Turk’ün edindiği bilgilere göre İHTAR anti-İHA sisteminin MİR İDA’ya entegrasyonu gerçekleştirilecek ve sistemin deniz versiyonu geliştirilecek.

Defence Turk

Bunu Paylaşın