Dokuz Eylül Üniversitesi’nde yönetmelik düzenlemesi

MDN İstanbul

Bugünkü Resmî Gazete’de Dokuz Eylül Üniversitesi tarafından yayımlanan Karar’a göre, Dokuz Eylül Üniversitesi Ege Bölgesi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin amacına, faaliyet alanlarına, yönetim organlarına, yönetim organlarının görevlerine ve çalışma şekline ilişkin usul ve esaslarının düzenlenmesi resmen onaylandı.

Türkiye ve Yunanistan arasında sürekli barışı sağlamak

Yayımlanan yönetmeliğe göre Merkezin amacı; Türkiye’yi özellikle Ege Bölgesini doğrudan ve dolaylı olarak ilgilendiren hukuk, denizcilik, tarih, sosyal, kültür, dış politika, uluslararası ilişkiler, ekonomi, bilim ve teknoloji konularında araştırmalar yaparak sonuçlarını yayın ve akademik çalışmalar yoluyla duyurmak ve özellikle Türkiye ve Yunanistan ilişkilerinin gelişmesini etkileyen her türlü verileri inceleyerek bunların iki ülke arasında sürekli barış ve işbirliğini öngörecek şekilde değerlendirilmelerini sağlamak ve iki ülkenin ilişkilerini bu anlayışla en geniş çerçevede incelemek olarak belirlendi.

Karar’ın tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın