Doğu Akdeniz görüşmeleri başlıyor

MDN İstanbul

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel arasında üçlü formatta bir video konferans görüşmesi gerçekleştirdi.

Düzenlenen konferansın ardından İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, üçlü zirvede Türkiye -AB ilişkilerinin kapsamlı bir şekilde ele alındığı, Doğu Akdeniz’deki gelişmelerin değerlendirildiği ve Türkiye ve Yunanistan’ın istikşafi görüşmelere başlamaya hazır oluğu duyuruldu.

Türkiye’nin daima diyaloğa ve müzakereye vurgu yaptığını, onca tahrike rağmen sağduyulu ve soğukkanlı tavrından taviz vermediğini ifade eden Erdoğan ise, istikşafi görüşmelerin ve diğer diyalog kanallarının canlandırılması noktasında sağlanan mutabakatın nasıl ilerleyeceği hususunda Yunanistan’ın atacağı adımların önemli olacağını belirtti ve Almanya’nın arabuluculuk çabalarını takdirle karşıladıklarını dile getirdi.

Erdoğan ayrıca, Doğu Akdeniz’de Kıbrıs Türkleri dahil, tüm tarafların katılımıyla düzenlenecek bölgesel bir konferanstan herkesin yararına olacak olumlu ve yapıcı kararlar çıkacağına inandığını söyledi.

AB-Türkiye ilişkileri hakkında da konuşan Erdoğan İyi niyetli bir şekilde Gümrük Birliği anlaşması, vize serbestisi ve göç mutabakatı konularında somut adımlar atılması halinde Türkiye-AB ilişkilerinin yeniden olumlu bir mecraya taşınabileceğinden şüphe duymadığını ifade ederken Merkel ve Michel’in Türkiye-AB ilişkilerine pozitif gündem kazandırma gayretlerinden de memnuniyet duyduğunu aktardı.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın