Denizdeki insanların hakları için ortaklık kuruldu

MDN İstanbul

Denizcilik risk tespit kurumu RightShip ve denizdeki insanların haklarını savunmak için kurulmuş bağımsız sivil toplum kuruluşu Human Rights at Sea, uzun süreli bir ortaklık anlaşması imzaladıklarını açıkladılar.

Anlaşma gereği, RightShip ve Denizde İnsan Hakları, yerel, ulusal ve uluslararası paydaşlar ve düzenleyiciler ile bir bütün olarak denizcilik endüstrisi ile denizcilik çevresi boyunca insan hakları hükümlerinin uygulanması ve hesap sorulması konusunda sürekli farkındalık yaratmak için ortaklık içerisinde bulunacaklar.

Human Rights at Sea, özellikle yasaların göz ardı edildiği, halen bulunmadığı veya istismar edildiği durumlarda, küresel olarak insan hakları politikalarının, yasaların ve icraların geliştirilmesini paydaşların ve düzenleyicilerin katılımı ile gerçekleştirmek üzere kuruldu. Denizdeki insan hakları ihlallerinin farkındalığını artıran küresel araştırma ve savunma çalışmaları sayesinde, işbirliğine dayalı olarak yenilikçi yasal politikalar geliştirme yoluyla olumlu bir değişim sağlama amacında.

Human Rights at Sea şu anda çok sayıda hayır kurumu, devlet daireleri ve sivil toplum kuruluşlarıyla ortak çalışmalar yürütüyor. Bugünkü açıklamayla RightShip, Human Rights at Sea ile etkileşime giren ilk ticari denizcilik sanayi kuruluşu oldu ve örgütün önemli güvenlik, çevre ve denizci risk yönetimi uzmanlığını ortaklığı ile ön plana çıkartacak.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın