Deniz ürünleri tüketmek mutluluk veriyor

MDN İstanbul

Beyindeki serotonin sentezinin triptofan varlığına bağlı olduğunu dile getiren VM Medical Park Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Uzman Diyetisyen Mine Özkazanç Akren, mutluluğu artırıcı etkisi olan besinler hakkında bilgilendirmede bulundu. Serotonin (mutluluk hormonu) teorisinin; yiyeceklerin ruh hâlini nasıl etkilediğine açıklık getirdiğini belirten VM Medical Park Maltepe Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Uzm. Dyt. Mine Özkazanç Akren, “Serotonin; balık, istiridye, ahtapot, kalamar, muz, ananas, erik, fındık, süt, hindi, ıspanak ve yumurta gibi besinlerde bulunan triptofanın ürettiği önemli bir nörotransmiterdir. Uyku, iştah ve dürtü kontrolünün düzenlenmesi serotoninin görevleri arasındadır. Artmış serotonin seviyesi, insanın ruh hâlinin iyi olması ile ilişkilidir.

Sağlıklı yağlar barındıran balığı haftada en az bir porsiyon yemek, hem serotin düzeyinizi artırarak sizin daha mutlu hissetmenize etki eder hem de kalp sağlığınıza fayda sağlar. Somon, ton balığı, uskumru, ringa balığı ve sardalye gibi yağlı balıklar, sağlıklı Omega-3 yağlarıyla dolu oldukları için mükemmel bir seçimdir. Bu nedenle haftada en az bir porsiyon sürdürülebilir kaynaklı balık yemeyi hedefleyin, ” dedi.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın