Danimarkalı denizcilik devi Maersk’ten yeşil metanol adımı

MDN İstanbul

Danimarka’nın en büyük deniz taşımacılığı şirketlerinden Maersk, Güney Kore’de yapım aşamasında olan ilk çift yakıtlı konteyner gemisinin ilk seferi için yeşil metanol yakıtı temin etti. Bu anlaşma kapsamında, OCI Global (Euronext: OCI), geminin bu yaz Süveyş Kanalı üzerinden Kuzey Avrupa’ya yapacağı ilk yolculuğu için Maersk’e ISCC sertifikalı yeşil biyometanol tedarik edecek.

Gemi, Rotterdam Limanı da dahil olmak üzere, yol boyunca birkaç büyük limana yakıt ikmali yapacak. 2.100 yirmi fitlik eşdeğer birim (TEU) kapasiteli besleyici gemisi, Maersk’in sipariş ettiği on dokuz karbon nötr yeşil metanolle çalışan geminin ilki olma özelliği taşıyor. 172 metre uzunluğunda ve Temmuz 2021’de hizmete giren gemi, Kuzey Avrupa ile Bothnia Körfezi’ni birbirine bağlayan Baltık rotasında çalışacak.

Diğer 18 çift yakıtlı gemi ise çok daha büyük olacak (16.000 ve 17.000 TEU kapasiteli) ve 2024 ve 2025’te teslim edilecek şekilde Hyundai Heavy Industries tarafından inşa edilecek.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın