Dalgıç polisler gönüllü olarak denizleri temizliyor

MDN MEDIA

Dalgıç polisler, Trabzon’da antrenman yaptıkları sularda deniz canlılarına zarar veren çöpleri ve hayalet ağları toplayarak dip temizliği yapıyor

İl Emniyet Müdürlüğü Deniz Limanı Şube Müdürlüğü Sualtı Grup Amirliği’nde 2021’den bu yana deniz, dere, göl ve nehirde arama kurtarma faaliyeti, suda dedektörle suç aleti arama, boğulma ve doğal afet gibi durumlarda görev yapan 12 gemi adamı ve kurbağa adam, yıl boyu Karadeniz’de antrenmanlarını sürdürüyor.

Çıkarılan çöpler belediyeye veriliyor

Çalışmaları sırasında sualtında karşılaştıkları plastik ve demir atıkları toplayan dalgıçlar, çıkardıkları çöpleri belediyenin atık toplama noktalarına bırakıyor.

AA muhabirine konuyla ilgili yorum yapan Deniz Limanı Şube Müdür Vekili Komiser Muhammet Cihad Tarhan, “Görevimiz olmadığı zaman eğitim dalışlarımız oluyor. Özellikle sualtında yaşayan canlılar için büyük tehlike oluşturan hayalet ağlara yönelik çalışma da yaparak denizleri temizliyoruz. Ülkemizin geleceği adına çocuklarımıza daha temiz bir dünya bırakmak için çalışıyoruz” dedi.

Tarhan sözlerine şu şekilde devam etti:

İnsanlar duyarlı bir şekilde denizi kirletmeden yaşamalı

İnsanlar balık tutarken misinaları kayalıklara takılıyor, onu çekerken ipi kopuyor, buna da balıklar takılıyor ve can vermiş bir şekilde suda yüzer vaziyette biz onları karşılıyoruz. Bu bizi derinden üzüyor. Sonuçta dünyada sadece bizler yokuz, diğer canlılar da yaşamakta ve biz onlara saygı duymak zorundayız. İnsanlarımızın duyarlı bir şekilde denizi kirletmeden yaşamaları çok önemli.

Önce insan sonra polis olmanın verdiği duyarlılıkla yapıyorlar

Dip temizliğinin görev tanımlarında bulunmadığını belirten Tarhan, yaptıkları dalışlarda denizi kirleten olaylarla karşılaştıklarında önce insan, sonra da polis olmanın verdiği duyarlılıkla gerekeni yaptıklarını ifade etti.

AA

Bunu Paylaşın