Cumhuriyet’in 100’üncü yılına büyük dalış

MDN MEDIA

Cumhuriyet’in 100’üncü yılı şerefine düzenlenen, tarihin en büyük dalış organizasyonu, Türkiye’nin 134 ayrı noktasında birçok dalgıcı bir araya getirdi

Binden fazla dalgıcın katıldığı etkinlikte dalış noktalarından biri de Dolmabahçe Sarayı’nın önüydü. Etkinliğe Azerbaycan, Makedonya ve KKTC’den de dalgıçlar katılarak, Cumhuriyet coşkusuna ortak oldu.

Derinlere Saygı Dalışı Topluluğu sözcüsü Alp Armutlu etkinlikle ilgili şu açıklamalarda bulundu:

Biz Cumhuriyet’in 100’üncü yılında Dolmabahçe Sarayı önünde oldukça güzel ve etkili bir dalış organizasyonu gerçekleştirdik. Ancak bu işin dalış yapılan diğer noktaları da var. Toplam 134 noktada haftasonu dalış gerçekleştirildi. Bunların arasında Van, Edirne, Elazığ, Diyarbakır ve Ankara’da bir akvaryum var. Ben son derece mutluyum. Haftasonu boyunca biz de bu dalışa katılalım ve ortak olalım diyen insanlar vardı. 134 noktada Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılını suüstünde ve sualtında kutlanması ve bunun gönüllülük esasıyla, vatan ve millet sevgisiyle yapılması son derece önemli. Cumhuriyet’i kuran ve koruyanlar bizden çok daha fazla emek verdiler. Benim için en özel olay dalışın başında saygı duruşu ve İstiklal Marşı anında iki polis kardeşimiz dalıcı olarak geldiler. Onlar Türk bayrağı açtılar. Ben emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.

İHA

ETİKETLER: ,
Bunu Paylaşın