Cumhurbaşkanlığı Uluslararası Yat Yarışları başlıyor

MDN İstanbul

İstanbul Açıkdeniz Yat Yarış Kulübü tarafından Cumhurbaşkanlığı himayelerinde düzenlenecek olan Cumhurbaşkanlığı Uluslararası Yat Yarışları 29 Ekim’de başlıyor.

Dünyanın dört bir yanından gelecek yelkenli yatların İstanbul Boğazı ve Marmara Denizi’nde şampiyonluk için yarışacağı organizasyon 29 Ekim – 1 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek.

İlk defa düzenlenecek olan organizasyonda, ilki İstanbul Boğazı’nda olmak üzere toplam 3 etapta, 5 adet yarış yapılacak.

Yarışma 29 Ekim Perşembe günü Boğaz’da ‘Cumhuriyet Kupası’ etabıyla başlayacak. İkinci günde ise Adalar parkurunda ‘Mavi Vatan Kupası’ etabı gerçekleşecek. Yarışmanın son günü olan 1 Kasım Pazar günü Kalamış Koyu’nda gerçekleştirilecek olan Barbaros Hayreddin Paşa Kupası etabı ile etkinlik sona erecek.

Gerçekleştirilecek 3 etabın sonunda toplamda en iyi dereceyi elde edecek ekip Cumhurbaşkanlığı Uluslararası Yat Yarışları Şampiyonu ünvanını ve Cumhurbaşkanlığı trofesini kazanacak. Pandemi süreci kapsamında alınan tedbirler gereği bu yıl seyircisiz düzenlenecek organizasyon, tv ve dijital mecralardan yapılacak canlı yayınlarla izleyicileri ile buluşacak.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın