CSSC 1,9 milyar dolarlık sipariş açıkladı

MDN İstanbul

China State Shipbuilding Corporation (CSSC), toplamı 1,9 milyar doları bulan bir dizi geniş kapsamlı gemi inşa ve ekipman siparişi aldığını açıkladı.

Yeni inşalar 175,000 m3 LNG taşıyıcılarının inşasını içeren bir firma artı bir opsiyon şeklinde bir sözleşme içeriğiyle China Merchants Group ve CSSC Dalian Shipbuilding Industry (CSIC) arasında imzalandı.

İki adet 210,000 dwt’lik amonyak yakıtlı hazır dökme yük gemisinin inşası için CSSC Qingdao Beihai Shipbuilding ile Belçikalı CMB arasında sözleşme imzalanırken, CSSC Qingdao Beihai Shipbuilding ile CSSC Chengxi Shipbuilding arasında da 63,500 dwt’lik sekiz dökme yük gemisinin inşası için sözleşme imzalandı.

Schoeller ve CSSC Huangpu Wenchong Shipbuilding arasında 32,000 dwt ağır yük gemilerini içeren 4 firma artı 2 opsiyon içeriğinde bir sözleşme imzalandı. H-Line ve CSSC Guangzhou Shipbuilding International arasındaysa iki adet 7000 araç kapasiteli PCTC inşası için söz kesildi.

GNV ve CSSC Guangzhou Shipbuilding International arasında iki ro-pax gemisinin inşası için anlaşma imzalanırken CSSC Jiangnan Tersanesi ve CSSC Shipping arasında LNG taşıyıcıları için bir artı bir anlaşma yapıldı.

Elinde yeni alınan sipariş hacmi, gemi inşa üretimi ve inşa sürecindekilerin tümü toplandığında 41,78 dwt sipariş bulunan CSSC bu alanda uluslararası gemi inşa pazarının yüzde 20’sinden fazlasına sahip olarak birinci sırada yer alıyor.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın