Çözüm Ortakları ödülleri sahiplerini buldu

MDN İstanbul

Kıran Holding’e bağlı uluslararası arenada Tuzla Shipyard olarak  bilinen Erkal Uluslararası Nakliyat ve Tic. A.Ş. 4. Çözüm Ortakları ödül töreniyle tedarikçi firmaları onurlandırdı.
Tuzla Shipyard, verdikleri kaliteli servisten ötürü başarılı tedarikçi ve yüklenicilerini ödüllendirerek, Türk gemi inşa sektöründe bir gelenek oluşturma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Bu yıl düzenlenen törende birçok tedarikçi ve yan sanayici firma belirli kriterler doğrultusunda değerlendirildi.
Tuzla Shipyard Çözüm Ortakları performans değerlendirme sistemini şu kriterlere göre verilen puanlamalarla belirleniyor.
– Mali kayıtların düzgünlüğü
– Maliye, SSK ve diğer devlet birimlerine karşı sorumluluk
– Yeterli sayı ve kalitede eleman istihdamı
– Malzeme/hizmet ihtiyacını temin süresi
– Firmaya ulaşılabilirlik – Haberleşme
– Teknik ekipman yeterliliği
– Firma istikrarı ve disiplini
– Ortaklık yapısı görev paylaşımları
– Fiyat politikası ve istikrarı
– İş Güvenliği ve Çevre Politikamıza Uygunluğu
– Tersane Personeli ile Uyumluluk ve İletişim
– Hizmet ve Ürün Kalitesi
– Diğer Firmalar ile Beşeri İlişkiler ve Uyumluluk
– İş Hacmine Göre Yeterli Miktarda Eleman Temini
– Firmanın Tersanemiz Dışında Başka Firmalar ile Çalışma Durumu
– Firmanın Ortalama Sevk ve İdare Ettiği Personel Sayısı
– Yabancı Dil ile İletişim
– Günümüz Teknolojisine Uyumluluk

Kıran: “Önümüzdeki sene

performans daha iyi olmalı”
Kıran Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kıran, Tuzla Shipyard olarak düzenledikleri 4. Çözüm Ortakları ödül törenininde yaptığı konuşmaya “Öncelikle tersanemizde bir yılı daha kazasız belasız atlatıldığından dolayı mutluyum. Bu konuda aldığimız iş güvenliği önlemleri  etkili oldu” diyerek başladı. Murat Kıran “İş güvenliği hassas olduğumuz konuların başında geliyor. Çünkü en başta insan hayatı ve yaşama hakkı gelir” dedi.
Bu seneki değerlendirmelere bakıldığında tablonun geçtiğimiz senelere göre tatmin edici olmadığını dile getirirken “Herkesin silkelenmesi ve önümüzdeki senenin mutlaka bu seneden daha verimli olması gerekiyor. Firmalar puanlamalarda geçtiğimiz yıllara göre geriye gitti. Hiçbir kategoride tüm kriterleri yüzde 90’ın üzerinde tamamlayan firma ne yazık ki yok” dedi. Murat Kıran sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bütün sene boyunca üç ayda bir değerlendirme yapılıyor. Yıl içinde 4 kez puanlama yapılarak ortalamanın alınması takip sisteminin ve devamlılığının önemini gösteriyor. Sürekli kalitenin artmasını sağlayacak etmenleri bulmaya çalışıyoruz. Bu ödüllerin düzenlenmesinin sebebi daha iyiye gitme yolunda bir yarış havası yaratmak, centilmenlik çerçevesinde bir iyilik yarışı. Bu sene puanlar geçtiğimiz seneye göre çok düşük. Önümüzdeki sene daha iyi puanlar alınmasını bekliyorum. Bundan böyle belli bir puanın altında kalınan firmalarla artık çalışmama kararı aldık. Bu kurumsal bir karar.
Alt işverenlerin tersanelerde çalışmak için bazı kriterlerin ve standartların getirilmesi kararından bahsetmiştik. 165 alt işveren ile yaptığımız toplantıda standardizasyon ön çalışması tamamlanarak bakanlığa iletilmiştir. Bu çalışma hayata geçtiğinde sektör için çok önemli bir adım atılmış olacak. Bu standardizasyon yasası çıktığında standartlara ulaşamamış alt işverenler tersanelerden iş almakta zorlanacak. Keşke bunu piyasalar iyiyken krizden önce çıkarabilseydik. Ancak şimdiye kısmet oldu. Sektörü geliştirmek ve standartları yükseltmek için herkes daha kaliteli hizmetin yollarını aramalı. Çalışan, temiz iş yapanlar sektörde varolmaya devam etmelidir.”

Üç farklı kategoride verilen ödüllerde ödül alan firmalar:
YÜKLENİCİ FİRMA DEĞERLENDİRMELERİ
– ECEM GEMİ İNŞAA – % 87,73
– DENTEK GEMİ İNŞAA – % 86,05

TEDARİKÇİ FİRMA DEĞERLENDİRMELERİ
– ÖZGEN BOYA SANAYİ – % 84,40
– ŞEN FLANŞ – % 82,96
– SOY TEKNİK – % 82,80

HİZMET TEDARİKÇİSİ FİRMA DEĞERLENDİRMELERİ
– CİNER İNŞAAT VE TAŞIMACILIK % 85,08

ETİKETLER:
Bunu Paylaşın