Çin’in ilk Ro-Pax gemisi teslim edildi

MDN İstanbul

Çin pazarı için tasarlanan ilk Ro-Pax kruvaziyer gemisi, Çin’deki Bo Hai Tersanesi’nde inşa edilerek hizmete başladı. San sha No.1 adı verilen gemi, tekerlekli yükler, konteynerler, treyler ve yolcu taşıyabiliyor. Çin’in en güneyinde yer alan Hainan Bölgesi’nin Sansha şehrinde işletilmeye başlanan geminin, şehrin taşıma kapasitesindeki eksikliği gidermesi bekleniyor.
Çin Klas Kuruluşu kurallarına ve Çin bayrağı düzenlemelerine uygun olarak 24 aydan kısa bir süre içinde tüm tasarım ve inşa işlemleri tamamlanarak hizmete alınan gemi, CS Marine Shangai tarafından işletilmeye başlandı. Geminin tüm tasarım, ekipman ve donanım işlerini ise Knude E. Hansen A/S şirketi tarafından yapıldı.
122,3 metre uzunluğunda ve 21 metre genişliğinde olan gemi, 6 bin deniz mili dayanıklılığa ve 7800 ton hacme sahip. 456 yolcu ve 20 treyler kapasiteli geminin 350 araç/metre araba ve kamyon ile 1200 ton konteyner yük taşıma kapasitesi bulunuyor. Ayrıca gemide küçük adalara yapılacak taşımalarda özel olarak araç güvertesiyle konteynerlerin birlikte taşınabildiği bir sistem geliştirilmiş.

Bunu Paylaşın