Çin’de denizciliği geliştirmek adına dev adım

MDN İstanbul

Çin Sınıflandırma Derneği (CCS), ülkenin önde gelen denizcilik endüstrisi şirketleriyle bir araya gelerek Sürdürülebilir Denizcilik İnovasyonu ve Geliştirme Girişimi (SSIDI)’ni başlattı.

Dernek, SSIDI’yı başlatmak için Pekin’de China Petrochemical Corporation, COSCO Shipping, China Merchants Energy Shipping ve ICBC Financial Leasing temsilcileriyle bir araya geldi ve anlaşma imzaladı.

SSIDI ortakları bundan sonraki süreçte denizcilik için alternatif yakıt araştırmalarında birlikte çalışacak. Ayrıca ekonomi, deniz güvenliği, teknoloji yatırımları, denizcilik politikaları ve düzenlemeler, yakıt mevcudiyeti, piyasa araştırması nakliye için gerekli alternatif yakıtların altyapı çalışmalarına da odaklanacaklar. Bunun yanı sıra sürdürülebilir bir denizcilik inovasyonu için gerekli endüstriyel zincirinin nasıl geliştirilebileceğini de araştıracaklar.

Girişim hakkında açıklamalarda bulunan ve uluslararası denizcilik endüstrisinde önemli bir değişimi başlatacaklarına inandıklarını belirten CCS başkan yardımcısı Fan Quang, “Alternatif yakıtlara olan geçiş sürecinde hâlâ pek çok belirsizlik olduğunu kabul etmeliyiz. Bu belirsizlikler içerisinde; yakıt tedariki, gemi finansmanı, gerekli teknolojinin geliştirilmesi ve formülasyon süreçleri yer alıyor. Bu durum bütün denizcilik endüstrisinde büyük değişimlere neden olacak ve ilgili bütün sektörleri de derinden etkileyecek. Biz bu nedenle konuyu bütüncül olarak ele almak adına SSIDI’yi başlatıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın