Çin, Yunanistan’ı geçerek armatör sıralamasında zirveye yükseldi

MDN İstanbul

Çin, Yunanistan’ı geride bırakarak ilk kez dünyanın en büyük armatör gücüne sahip ülkesi oldu, mal ve hammadde taşımacılığındaki gücünü arttırdı.

Dünyanın en büyük ikinci armatör şirketlere sahip Çin artık, brüt tonaj bazında diğer tüm ülkelerden daha fazla gemiye sahip. Denizcilik alanında veri, analiz ve tahminlere erişim sağlayan dijital platform Clarkson Research Services Ltd.’ye göre, Yunanistan daha önce bu ünvanı 2013’ten beri elinde tutuyordu.

Dünyanın her yerine konteyner gemileriyle sevk edilen mamullerin önemli bir ihracatçısı konumunda olan Çin, ayrıc ana ürün talebini karşılamak için dünyanın dört bir yanından ithal edilen hammaddelere güveniyor.

Clarkson raporunda, Çinli gemi sahiplerinin hem dökme emtia hem de konteyner nakliyesi pazarlarının en büyüğü olduğuna da yer verildi. Çin şu anda brüt tonaja göre en büyük mal sahibi olsa da, ölü ağırlık tonajıyla Yunanistan’ın gerisinde kalmaya devam ediyor.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın