Çin tersaneleri küresel pazarda lider

MDN İstanbul

Yılın ilk altı ayında Çin tersanelerindeki yeni sözleşmelerde %67,7’lik bir artış yaşanırken ülke; gemi inşa üretimi, yeni alınan gemi inşa siparişleri ve eldeki ölü ağırlık tonaj siparişleri bakımından küresel pazar payında zirvede yer aldı

Çin Ulusal Gemi İnşa Endüstrisi Birliği (CANSI) tarafından yayımlanan istatistiklere göre 2022 yılının ilk altı ayına göre bu yılın ilk yarısında Çin tersanelerindeki yeni sözleşmelerde %67,7’lik bir artış yaşandı. İstatistikler Çin’in siparişlerini 123,77 milyon dwt olarak gösterirken haziran sonu itibarıyla %20,5 artış olduğunu gözler önüne serdi. 

Yeni inşa siparişleri, çoğunlukla ham ve ürün tanker sözleşmesi olmasına rağmen, konteyner gemileri ve LNG taşıyıcılarının ağırlığını koruduğu dikkat çekti.

Yılın ilk altı ayında; Çin’in gemi inşa üretimi küresel pazar payının yüzde 49,6’sını oluştururken yeni alınan gemi inşa siparişleri yüzde 72,6’sını ve eldeki ölü ağırlık tonaj siparişleri yüzde 53,2’sini oluşturdu. Çin bu sonuçlara göre küresel pazarda bir numara oldu. 

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.


Bunu Paylaşın