Ceto, AB ETS başvurusunu başlatan son şirket oldu

MDN İstanbul

Denizcilik tahmin analitiği start-up’ı Ceto, Avrupa Birliği’nin Emisyon Ticareti Programının (ETS) tam olarak uygulanmasına hazırlık olarak gemi sahipleri, yöneticileri ve kiralama taraflarının filo karbon emisyonlarını izlemesi, raporlaması ve kontrol etmesi için bir son kullanıcı platformu başlatmayı planladığını duyurdu

Ceto’nun web sitesi üzerinden aylık abonelik olarak sunulan yeni CarbonID sistemi, ETS kapsamına giren seferler için AB İzni (EUA) gerekliliklerine ilişkin görünürlük sunarak kullanıcıların tüketimi izlemelerine ve raporlamalarına olanak tanıyor.

Yazılım ayrıca, geçiş planındaki değişiklikle ilişkili maliyetleri dikkate alarak herhangi bir rota sapmasını verimli bir şekilde planlamak için tahmin araçlarıyla donatılmıştır.

Platform için gelecekte planlanan özellikler arasında doğrulama hizmetlerinin eklenmesi, yük sahiplerine doğrudan sistemden fatura kesebilme ve AB liman uğraklı seferlerde EUA gerekliliklerini karşılamak için gemi performans verilerine dayalı geçişlerin optimize edilmesi yer alıyor.

Ceto CEO’su Tony Hildrew, “AB ETS uyumluluğu basittir. EUA maruziyetini izleyen yazılım neden karmaşık olsun. Bu verimli ve ileriye dönük platform şeffaflığa öncelik veriyor ve uzun sözleşme görüşmeleri ihtiyacını ortadan kaldırarak denizcilik şirketlerinin gelişen çevresel ortamda güvenle yol alabilmelerini sağlıyor”ifadelerini kullandı.

Smart Maritime Network

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın