Cemre Shipyard “SJOBORG”u teslim etti

MDN İstanbul

Cemre Tersanesi’nin Norveçli Havila Holding bünyesindeki Havyard firması için inşa ettiği Platform Destek Gemisi (Platform Supply Vessel -PSV) 17 Eylül’de Cemre Tersane’si, Altınova-Yalova’da düzenlenen törenle suya indi.
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın da katıldığı törende sektör temsilcileri hazır bulundu. Cemre Tersane’sinin Hav-yard firmasına kabuk inşasını yaparak teslim ettiği gemi sayısı “SJOBORG” ile 18 oldu. Yarı donanımlı olarak; kabuk inşası, boru donanımı ve boya işlemlerinin Türkiye’de yapıldığı projenin tam donanımı Havyard’ın Norveç’teki kendi tersanelerinde tamamlanacak. “SJOBORG”un suya inişinin ardından gemi, römorkör eşliğinde Norveç’e götürülmek üzere 23 Eylül 2011’de firmaya teslim edilerek yola çıktı. Havila Holding kabuk inşası ve yarı donanımını Cemre Tersanesi’nde inşa ettirmek üzere anlaşma imzaladığı 23 adet özel amaçlı gemilerden, teslim aldığı 17 platform destek gemisini, Meksika Körfezi, Güney Afrika ve Kuzey Denizi’nde bulunan çeşitli platformlarda işletiyor. Talep doğrultusunda satışını da yaptığı PSV tipi gemilerden “SJOBORG” ise Fareo Adalı Supple Service firması tarafından işletilecek.
Cemre Tersanesi’nin aynı proje kapsamında inşası devam eden 3 adet platform destek gemisi 2012 yılı içinde tamamlanarak Havyard’a teslim edilecek. 86 metre boyunda, 19,6 metre genişliğinde, 4.700 dwt olan gemilerin tüm donanımı tamamlandıktan sonraki anahtar teslim fiyatı yaklaşık olarak 35 milyon dolar değerinde.
Havyard projelerine ek olarak tersanede inşası tam donanımlı devam eden bir diğer proje 2.000 dwt’lik, 2 adet genel kargo gemisi inşası olup gemiler Norveçli SEAWORKS için inşa ediliyor. Tersane yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre bu gemiler SEAWORKS’e 2012 yılı içinde teslim edilecek.

ETİKETLER:
Bunu Paylaşın