‘Büyüme için denizcilik sektörü olarak katkı sağlama çabasındayız’

MDN İstanbul

İMEAK Deniz Ticaret Odası temmuz ayı olağan meclis toplantısı gerçekleşti.denizcilik 

Toplantıda, İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran açıklamalarda bulundu. Kıran devam eden Ukrayna ve Rusya savaşına değinerek “Gıda, enerji ve finans sitemleri üzerindeki etkilerini çok derinden hissediyoruz” dedi.denizcilik 

‘İş dünyası olarak çok dikkatli olmalıyız’
Birleşmiş Milletler tarafından yayımlanan bir rapora da değinen Tamer Kıran, “94 ülkede 1,6 milyar dolar kişi bu savaşın etkileri ile karşı karşıya ve artan gıda ve petrol fiyatlarıyla başa çıkmakta güçlük çekiyor. Savaş nedeniyle dünyanın şimdiye kadar en ciddi gıda, enerji ve ekonomik krizin eşiğinde olduğuna işaret edilen raporda, hiçbir ülkenin bu savaşın etkilerinden kaçamayacağı ifade ediliyor. Pandeminin ardından çok hassas bir dönemden geçiyoruz. Ne zaman biteceği belli olmayan bu savaşın olası sonuçlarına karşı iş dünyası olarak çok dikkatli olmalı ve temkinli davranmayı elden bırakmamalıyız” açıklamasında bulundu.

Yüksek seyreden enflasyon rakamlarına da değinen Kıran, “Yılın başında hem küresel ekonomide enflasyon tahminleri daha düşük hem de büyüme tahminleri daha yüksek iken şubat ayında başlayan Rusya-Ukrayna savaşı ile 2022 yılı büyüme tahminleri hızla aşağıya, enflasyon tahminleri hızla yukarı doğru revize edilmeye başlandı” ifadelerini kullandı.

Merkez bankalarının enflasyonla verdiği mücadeleye de değinen Tamer Kıran, “Büyük merkez bankaları da enflasyonla mücadeleyi öne alarak güçlü bir faiz artırım sürecine girmiş bulunuyor” dedi.

‘Ana sorunumuz fiyatlardaki hızlı artış’
Türkiye ekonomisine de değinen Yönetim Kurulu Başkanı Kıran, “Fiyatlar seviyesindeki hızlı artış ise ana sorunumuz olmaya ediyor. Enflasyon bir tarafta olumsuzluk oluştururken dış ticaret tarafında ise tarihi rekorlar kırıldığını görüyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Kıran ayrıca “Küresel gelişmelerin yaşandığı zor bir dönem olmasına karşın sanayimiz ve ihracatımıza dayalı yüksek büyümenin sürdürülmesi yönünde bizler de denizcilik sektörü olarak en iyi katkıyı sağlama çabasındayız” dedi.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

 

Bunu Paylaşın