‘Büyük Yarış’a Palmarina Bodrum ev sahipliği yaptı

MDN İstanbul

Palmali Grup tarafından geçen sene Bodrum Yalıkavak’ta satın alınarak yenilenen Palmarina Bodrum, 41. Denizbank-TAYK Deniz Kuvvetleri Kupası Ödül Töreni ve Palmarina Kupası yarışlarına ev sahipliği yaparak Türkiye yat yarışlarının önemli bir merkezi haline geldi.

Kısa sürede Türkiye’nin en önemli marinalarından birisi haline gelen, mega yatların da tercihi ettiği Palmarina Bodrum düzenlenen organizasyonlarla Bodrum turizminde önemli bir yer edinmeye başladı.
41. Denizbank – TAYK Deniz Kuvvetleri Kupası, ASTAŞ Holding Doğu Ege Yelken Haftası ve Palmarina Kupası yarışlarını da içine alan ‘Büyük Yarış’ 13 Temmuz’da start aldı.
Deniz Kuvvetleri Kupası, Türkiye’nin en büyük katılımlı ve en prestijli yat yarışı olarak biliniyor. Yılda bir kez İstanbul-Çeşme parkurunda düzenleniyor. Büyük Yarış’ın 2. etabı olan Astaş Holding Doğu Ege Yelken Haftası 17 Temmuz’da Çeşme’de 2 koy içi yarışı ile başladı. Ardından koşulan Çakabey 931 yarışı Çeşme’den start alıp, Yalıkavak, Göltürkbükü etapları koşularak 20 Temmuz’da Palmarina Kupası ile sona erdi. Bu yıl ilk kez 41. Denizbank-TAYK Deniz Kuvvetleri Kupası Ödül Töreni, ilk kez yarışın bitişinin yapıldığı yer olan Çeşme yerine Palmarina Bodrum’da düzenlendi.

‘Büyük Yarış’ çok çekişmeli geçti

Tüm yelkencilerin dört gözle beklediği ve bütün yıl hazırlandığı, camianın geleneksel hale gelmiş en önemli açık deniz yarışı olan “Büyük Yarış”, yelkencilerin yarışmanın dışında, uzun yolda birlikte seyir yapmak amacıyla bir araya geldiği yelken festivali özelliği taşıyor. Bu yıl 57 teknenin mücadele ettiği yarışın ilk etabı olan Deniz Kuvvetleri Kupası İstanbul-Çeşme arasındaki yaklaşık 270 deniz mili mesafeli rotada gerçekleşti. Birçok kategoride koşulan ve 8 gün süren yarışlar çok keyifli ve çekişmeli geçti.
Deniz Kuvvetleri Kupasını, TCC 1.070 ve üzeri Mumm 30 (Farr 30) tipi teknelerde Taygan Hazarhun’un Ege Pen Deceuninck-Uka Uka adlı teknesi kazandı. Astaş Holding Doğu Ege Yelken Haftası Kupası’nı Farr 30 tipi teknelerde Bülent Atabay’ın Orient Express VI adlı teknesi kazandı. Bu yıl ilk kez düzenlenen Palmarina Kupası’nı Farr 30 tipi teknelerde Flying Box-Arkas Lemon adlı tekneyle Serhat Altay-Pamir Sezener ikilisi kazandı.
Farklı sektörlerden pek çok farklı firmanın sponsorluğu ile desteklediği yarışta, denizcilik sektöründen Atlas Kumanyacılık (Atlas Ship Supply), Bosphorous Sailing Team olarak katıldı.

ETİKETLER:
Bunu Paylaşın